Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗM. Βαρβιτσιώτης: Δύσκολος γείτονας, αλλά και σημαντικός εταίρος η Τουρκία

M. Βαρβιτσιώτης: Δύσκολος γείτονας, αλλά και σημαντικός εταίρος η Τουρκία

«Η Τουρκία εκτός από ένας δύσκολος και προβληματικός γείτονας είναι και σημαντικός οικονομικός εταίρος».

Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ANT1, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε ότι η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη είναι ιδιωτική και τόνισε ότι «θα ανέβαζε τους τόνους αν κάποιος Έλληνας αξιωματούχος συνόδευε τον Τούρκο ΥΠΕΞ στην επίσκεψη του στην Θράκη».

Σημείωσε ακόμα ότι η Ελλάδα σέβεται τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, σε αντίθεση με την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ακόμα ότι «η τουρκική προπαγάνδα ανεβάζει τον πήχη της εξομάλυνσης» των σχέσεων των δυο χωρών, ενώ ανέφερε ότι αυτά που είπε ο Νίκος Δένδιας στην Τουρκία αποτελούν πάγιες θέσεις της Ελλάδας. «Δεν πρόκειται για ρεβάνς», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από τουρκικής πλευράς, κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως αυτό παρακολουθείται από τις Αρχές της Ελλάδας.

Ανέφερε ακόμα ότι ο διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας «είναι πολυεπίπεδος, αλλά είναι σε καλύτερη φάση από ότι πέρσι»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού χθες για «σκοτεινή περίοδο» το 2015 ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα».

Χαρακτήρισε, τέλος «μεγάλη πρωτοβουλία της Ελλάδας» το πράσινο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που παρουσιάζει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ