Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSLandis+Gyr: Με διαρκείς επενδύσεις ενισχύει το εργοστάσιο της Κορίνθου

Landis+Gyr: Με διαρκείς επενδύσεις ενισχύει το εργοστάσιο της Κορίνθου

Με διαρκείς επενδύσεις και τη μετεγκατάσταση γραμμών του εξωτερικού στην Ελλάδα, η Landis+Gyr έχει καταστήσει το εργοστάσιο της Κορίνθου το πλέον κομβικό και το μεγαλύτερο του ομίλου στην Ευρώπη, καθώς κατασκευάζει προϊόντα που «ταξιδεύουν» σε 57 χώρες σε όλο τον κόσμο.

H Landis+Gyr είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής μιας ευρείας σειράς ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων μετρητών, εφαρμογών λογισμικού και υπηρεσιών, ενώ στην Ελλάδα πρωτοήρθε το 1972 ιδρύοντας εργοστάσιο στην Κόρινθο.

Πλέον, με διαρκείς επενδύσεις από το 2015 έως σήμερα, που έφτασαν τα 50 εκατ. ευρώ συνολικά, το εργοστάσιο της Κορίνθου είναι το πλέον κρίσιμο όλου του ομίλου, καθώς έχει φτάσει να απασχολεί 747 εργαζόμενους, με 30 γραμμές παραγωγής και διαρκή αύξηση του capacity. H παραγωγική δυναμική ετησίως φτάνει τους 7,5 εκατ. μετρητές, ενώ είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα που παράγει έξυπνους μετρητές, εξάγοντας το 98% της παραγωγής του.

DCIM\172MEDIA\DJI_0937.JPG

Στη χθεσινή παρουσίαση των εγκαταστάσεων της Κορίνθου στους δημοσιογράφους με αφορμή τα 50 χρόνια του ομίλου στην Ελλάδα, το παρόν έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Group Werner Lieberherr καθώς και άλλα διεθνή στελέχη, ενώ έλαβε χώρα εκτενή ξενάγηση σε όλες τις υπερσύγχρονες γραμμές συναρμολόγησης των έξυπνων μετρητών.

Επόμενος στρατηγικός στόχος του ομίλου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη γραμμών παραγωγής έξυπνων μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, αλλά και η δημιουργία γραμμής που θα παράγει φορτιστές και λογισμικό διαχείρισης ηλεκτροκίνησης, η οποία θα στηθεί εντός του 2023 και θα ξεκινήσει την παραγωγή προς το τέλος του επόμενου έτους. Η εταιρεία θα δημιουργήσει μονάδα που θα κατασκευάζει φορτιστές, οικιακούς αλλά και επαγγελματικούς, ενώ στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι έως το 2025 να κάνει κύκλο εργασιών 100 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Lieberherr δεν παρέλειψε να εξάρει το ευνοϊκό για τις επενδύσεις πολιτικοοικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας, γεγονός που είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και από την επαφή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι αυτό το περιβάλλον αποτελεί απολύτως καθοριστική παράμετρο για την κατεύθυνση επενδύσεων προς τη χώρα μας.

Αναφορικά με το διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές στη χώρα μας, ο CEO του ομίλου σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικός για εμάς», συμπληρώνοντας πως παρακολουθεί τη διαδικασία η οποία βρίσκεται σε αρχικά ακόμη στάδια προκαθορισμού των προδιαγραφών, συμπληρώνοντας πως η Landis+Gyr είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε εξέλιξη και κάθε πρόκληση.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ