Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑLandis+Gyr: Ο αποκλεισμός από το διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές βάζει "φρένο"...

Landis+Gyr: Ο αποκλεισμός από το διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές βάζει “φρένο” στις επενδύσεις στην Ελλάδα

Με δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr, Werner Lieberherr  αναφέρεται  στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη συμμετοχή της εταιρείας στον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ. 
“Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς έχουμε δείξει τη δέσμευσή μας στην Ελλάδα με την παρουσία μας για πάνω από 50 χρόνια και με μεγάλες επενδύσεις στην Κόρινθο, άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ μόνο την τελευταία δεκαετία, αυξάνοντας σταθερά την παρουσία μας στην Ελλάδα, και προσφέροντας περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας. Η απόφαση είναι ιδιαίτερα απογοητευτική, καθώς δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να λάβουμε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία, αλλά αποκλειστήκαμε από τη φάση της προεπιλογής, αν και είμαστε ο μοναδικός κατασκευαστής έξυπνων μετρητών σε όλη την Ελλάδα” ανέφερε ο  Werner Lieberherr, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Landis+Gyr δήλωσε: 

“Φυσικά, θα είχαμε κατασκευάσει τους μετρητές στην Ελλάδα για την Ελλάδα, και αυτό το έχουμε καταστήσει απόλυτα σαφές σε όλα τα έγγραφα της αίτησης, επομένως, η απόφαση μας στεναχωρεί ακόμη περισσότερο. Πάντα πιστεύαμε στην Ελλάδα ως ζωτικό μέρος των παγκόσμιων δραστηριοτήτων μας, εξυπηρετώντας όλη την Ευρώπη, ακόμη και τις ΗΠΑ με προϊόντα από την Κόρινθο, και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέρη που συμμετείχαν στον αγώνα μας για δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των αφοσιωμένων υπαλλήλων μας και των συνδικάτων στην Κόρινθο, για την πίστη και την υποστήριξή τους. Δυστυχώς, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προτιθέμεθα να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διαδικασία διερεύνησης επιλογών παραγωγής σε άλλες χώρες” αναφέρει ο  Werner Lieberherr, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Landis+Gyr.

Η Landis+Gyr

Η Landis+Gyr έχει πωλήσεις 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, η  L+G απασχολεί 6.800 εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ στη θυγατρική της εταιρεία στην Ελλάδα, με έδρα την Κόρινθο εργάζονται πάνω από 900 άτομα. 

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ