Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣJumbo: Πτώση 11% στις πωλήσεις το 1ο τρίμηνο – Καλή πορεία το...

Jumbo: Πτώση 11% στις πωλήσεις το 1ο τρίμηνο – Καλή πορεία το Μάρτιο στο εξωτερικό

Σημαντική πτώση σε ποσοστό 24% κατέγραψαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo το μήνα Μάρτιο, καθώς όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά, γεγονός που διαμόρφωσε την πτώση στον κύκλο εργασιών συνολικά στο πρώτο τρίμηνο στο 11%. Σημειώνεται ότι η πτώση στον κύκλο εργασιών στο πρώτο δίμηνο του 2021 ήταν στο -19% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όπου – θυμίζουμε – τα καταστήματα ήταν ανοικτά.

Σε ό,τι αφορά τη μητρική εταιρεία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Jumbo, oι καθαρές πωλήσεις – χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές – παρουσίασαν μείωση κατά -31% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, όπου τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει περίπου έως τα μέσα Μαρτίου 2020.

Έως και διπλάσιες οι πωλήσεις στο εξωτερικό

Σε αντίθεση με την Ελλάδα που τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά, στις χώρες του εξωτερικού που έχει παρουσία ο όμιλος Jumbo, δηλαδή σε Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία, οι πωλήσεις ήταν έως και υπερδιπλάσιες έναντι του περυσινού Μαρτίου, καθώς τα καταστήματα παρέμειναν ανοικτά.

Σύμφωνα με τη Jumbo, οι πωλήσεις ανά χώρα δραστηριοποίησης, διαμορφώνεται ως εξής:

Κύπρος: Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν κατά συνέπεια οι πωλήσεις να είναι υπερδιπλάσιες, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020.

Βουλγαρία: Λειτούργησαν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +47% περίπου κατά τον Μάρτιο 2021.

Ρουμανία: Λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo στη χώρα, σημειώνοντας διπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ