Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSINTRALOT: Συμφωνία για τα ομολογιακά, "βάση" για επαναφορά- Κρατά την πλειοψηφία της...

INTRALOT: Συμφωνία για τα ομολογιακά, “βάση” για επαναφορά- Κρατά την πλειοψηφία της θυγατρικής στις ΗΠΑ

Πάνω από το 75% των ομολογιούχων της έκδοσης των 250 εκατ. συμφώνησαν με την Intralot στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χρέους της εισηγμένης.      

Deal, που χαρακτηρίζεται από τον Σωκράτη Κόκκαλη ιδιαίτερα επιτυχημένο, θέτοντας τη βάση για την “επόμενη ημέρα” της Intralot, που με λιγότερα… βαρίδια θα μπορέσει να εστιάσει στην ανάπτυξη της εταιρείας. Προφανές, πως η επάνοδος του επιχειρηματία, τον Νοέμβριο και στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου σηματοδοτούσε την τελική φάση μία πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας.      

Διττής σημασίας η συμφωνία, καθώς διασφαλίζει τη διευθέτηση του ομολογιακού (ύψους 250 εκατ/λήξης Σεπτεμβρίου 2021) με την ομάδα (ad hoc) των κατόχων αλλά, παράλληλα, λειτουργεί και σαν προπομπός για ανάλογη διευθέτηση για το ομολογιακό (των 473,5/Σεπτ.2024) στο οποίο η ίδια ομάδα έχει μία έκθεση, που αντιστοιχεί στο 13% δλδ σε 62 εκατ.   

Πλέον ο όμιλος μπορεί με άλλον “αέρα” να εκτελέσει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του, να αξιοποιήσει νέες ελκυστικές ευκαιρίες τόσο στον κλάδο των Lottaries όσο στον αθλητικό στοιχηματισμό.    

Οι ομολογιούχοι αποκτούν έως το 49% μίας εταιρείας που θα αποτελέσει άμεση θυγατρική της Intralot Global Holdings, που πρακτικά σημαίνει ότι η εισηγμένη θα ελέγχει ένα-τουλάχιστον- 51% του μ.κ.      

Το σημαντικότερο όμως είναι, πως ο έλεγχος της θυγατρικής στις ΗΠΑ, που αποτελεί και ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα για το total recall της Intralot παραμένει/διασφαλίζεται στα χέρια της διοίκησης.     

Η Intralot USA είναι ένας από τους μόλις τρεις προμηθευτές, που διαθέτουν συμβάσεις στην αμερικανική αγορά, με κρατικές λοταρίες, για την προμήθεια συστημάτων τυχερών παιχνιδιών, δικτύων επικοινωνίας λιανικής πώλησης καθώς και εξοπλισμού σημείων πώλησης. Με συμβάσεις σε 12 Πολιτείες των ΗΠΑ, και 1 στον Καναδά η θυγατρική είναι το “βαρύ χαρτί” στα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη και της επιτελικής ομάδας του.      

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο της εισαγωγής, σε εύθετο χρόνο, σε μία από τις αγορές της Wall Street το deal με τους ομολογιούχους θα μπορούσε να αποτελέσει το “κλειδί” που θα γυρίσει τη… νέα σελίδα, για την Intralot.      

Παράλληλα ενισχύει την θέση της εισηγμένης όχι μόνον στις άλλες διεθνείς αγορές αλλά (κυρίως) στην εγχώρια, που αποτελεί το “δεύτερο στοίχημα” στην προσπάθεια ανάκαμψης. Από τον Σεπτέμβριο η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων απηύθυνε πρόσκληση για όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο διαδικτυακό στοίχημα.

Στο κοινό σχήμα με τον ΟΤΕ (που έχει ανακοινωθεί από τις δύο πλευρές) που θα έχει διακριτικό εμπορικό σήμα (δηλαδή δεν θα παραπέμπει σε κανέναν από τους δύο ομίλους) θα δοθεί η επόμενη “μάχη”. 

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ