Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣInteramerican: H Achmea εξαγοράζει ασφαλιστική στη Σλοβακία

Interamerican: H Achmea εξαγοράζει ασφαλιστική στη Σλοβακία

Η ACHMEA, μητρική εταιρεία της INTERAMERICAN, επεκτείνει την παρουσία της στη Σλοβακία. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο ολλανδικός όμιλος προχωρεί στην εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Poštová poisťovňa από την Union, θυγατρική εταιρεία της. Η διαδικασία εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021.

Ο Robert Otto, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ACHMEA, επισημαίνει σχετικά: «Αυτή η εξαγορά είναι σύμφωνη με τη διεθνή στρατηγική μας, που εστιάζει στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης μας σε χώρες όπου έχουμε ήδη δραστηριότητες. Επικεντρωνόμαστε στην αύξηση της κλίμακας των δραστηριοτήτων ασφάλισης στους τομείς Ζημιών και Υγείας, μέσω διαδικτυακών και τραπεζικών καναλιών διανομής. Η εν λόγω εξαγορά θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία μας με την Union στη σλοβακική αγορά, καθώς θα αποκτήσει πρόσβαση στα κανάλια διανομής των Poštová banka και Slovenská pošta».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ACHMEA, με την τεχνογνωσία που διαθέτει, στοχεύει σε τομείς όπου αναμένει ανάπτυξη άνω του μέσου όρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το 2018 επένδυσε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και ρομποτικής για να βελτιώσει την εξυπηρέτηση πελατών στη Σλοβακία και κατά το 2019 η Union ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο περιουσίας της AEGON, το οποίο καλύπτει την ασφάλιση περίπου 18.000 κατοικιών στην Σλοβακία. Κατά το 2019, η Union είχε συνεισφορά 442 εκατ. ευρώ στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του ομίλου, με την INTERAMERICAN να ακολουθεί στις διεθνείς δραστηριότητες με 366,3 εκατ., ενώ εκτός Κάτω Χωρών η ACHMEA δραστηριοποιείται, επίσης, σε Τουρκία και Αυστραλία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ