Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣH Tesla βγάζει περισσότερα λεφτά από το bitcoin παρά πουλώντας αυτοκίνητα!

H Tesla βγάζει περισσότερα λεφτά από το bitcoin παρά πουλώντας αυτοκίνητα!

“Όσο εσείς αναλύετε, εγώ κερδίζω”. Αυτό θα μπορούσε να είναι -τίνι τρόπω- το motto της Tesla σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκόμισε κέρδη τα οποία αποτιμώνται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια (εάν ρευστοποιούσε τώρα σε πραγματικό χρήμα) από την επένδυσή της στο bitcoin.

Αυτό υποστηρίζει ο αναλυτής της Wedbush Securities, Daniel Ives, o οποίος σημειώνει ότι η Tesla βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση κατά την οποία θα βγάλει περισσότερα από τις επενδύσεις της στο ψηφιακό κρυπτονόμισμα από όσα κέρδισε το 2020 πουλώντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα! Για το έτος, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 721 εκατ. δολαρίων από πωλήσεις ύψους 31,5 δις.

Σύμφωνα με τη δήλωση που είχε υποβάλλει η Tesla στη SEC, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, είχε αγοράσει bitcoin ύψους 1,5 δισεκατ. δολαρίων, με σκοπό “μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να διαφοροποιήσει περαιτέρω και να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις των ταμειακών διαθεσίμων”. Η δήλωση στη SEC ανέφερε ότι η επένδυση είχε γίνει τον Ιανουαρίο, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία και τιμή απόκτησης του bitcoin, ενώ ως σήμερα δεν είναι σαφές εάν πουλήθηκε κάποιο μέρος των bitcoin που είχε αγοράσει η Tesla.

Με το βασικό κρυπτονόμισμα να έχει κάνει ράλλυ 94% στο 12μηνο, ο υπολογισμός των κερδών της Tesla μπορεί να γίνει βάσει των στοιχείων του CoinDesk data που επεξεργάστηκε το CNBC. Βάσει αυτών, η τιμή του bitcoin στις 31 Ιανουαρίου ήταν $34.793,45 και στις 20 Φεβρουαρίου (ημέρα που ο Ives δημοσίευσε το σημείωμά του προς τους επενδυτές) έφτανε τα $57.487,03. Σε αυτό το διάστημα, η αύξηση ανέρχεται στο 65% που διαμορφώνει το κέρδος της Tesla από την επένδυση του 1,5 δισεκατομμυρίου στα περίπου 975 εκατομμύρια δολάρια. Αν ληφθεί υπόψη η τιμή της Δευτέρας (νέο υψηλό) στα $58.332,36, τότε το κέρδος ξεπερνά το δισεκατομμύριο.

Ο Ives σχολιάζει ότι “ενώ η επένδυση στο bitcoin είναι ένα καλό side show για την Tesla, είναι ξεκάθαρα μια καλή αρχική επένδυση και μια τάση που περιμένουμε να έχει επίδραση και σε άλλες εισηγμένες εταιρείες τους επόμενους 12 με 18 μήνες”.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ