Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021
Αρχική ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ H Porsche εγκατέστησε τον ταχύτερο σταθμό φόρτισης στην Ελλάδα

H Porsche εγκατέστησε τον ταχύτερο σταθμό φόρτισης στην Ελλάδα

Αν είναι κάτι με το οποίο είναι συνυφασμένο το όνομα Porsche είναι (μεταξύ πολλών άλλων) η δύναμη και η ταχύτητα. Στο πέρασμα στην εποχή των ηλεκτρικών, η γερμανική μάρκα δεν θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την “παράδοση”. Όχι, δεν μιλάμε (μόνο) για τα πανίσχυρα, ταχύτατα μοντέλα που έχει ήδη φέρει στην αγορά και διαθέτει η Porsche. Αλλά ακόμα και για τους… φορτιστές!

Για του λόγου το αληθές, η Μοτοδυναμική, επίσημος εισαγωγέας και αντιπρόσωπος της Porsche στην Ελλάδα, το έκανε: Εγκατέστησε τον πρώτο σταθμό υπερ-υψηλής φόρτισης, τον ισχυρότερο στη χώρα μας, στο Porsche Center Athens, στην Μεταμόρφωση Αττικής. Και τι φέρνει ο σταθμός αυτός; Φυσικά, ταχύτητα!

Ο σταθμός, ο οποίος ονομάζεται Porsche Turbo Charge, διαθέτει δύο ανεξάρτητους φορτιστές και έχει ικανότητα φόρτισης έως 320 KW  (2X160 KW). Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα δύο Taycan, στο 80% της χωρητικότητάς τους, σε χρόνο που δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά. Το σύστημα είναι «plug & play» για τους ιδιοκτήτες των Taycan, χωρίς χρονοβόρα διαδικασία και χωρίς χρέωση.

Ο σταθμός είναι μέρος του δικτύου φόρτισης που αναπτύσσει η Μοτοδυναμική σε συνεργασία με την Porsche AG στην Ελλάδα και περιλαμβάνει εκτός του Porsche Turbo Charge, φορτιστές 22KW ΑC σε όλα τα Porsche Center,  φορτιστές 11KW AC σε πέντε σημεία σε όλη την χώρα, τα οποία εντός του 2021 θα αυξηθούν σε είκοσι.  

Τα πέντε σημεία είναι στο Golden Hall (Μαρούσι, Parking  Α , Γκρί τομέας), στο Life Gallery (στην Εκάλη), στο Fougaro Art Center(στο Nαύπλιο), στο Hotel Nikopolis (Θεσσαλονίκη), στο Hotel Port Palace (στη Θεσσαλονίκη).

Γιώργος Καραγιάννης

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ