Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣGlobus Maritime: Παραμένουμε προσηλωμένοι στα σχέδια επέκτασής μας

Globus Maritime: Παραμένουμε προσηλωμένοι στα σχέδια επέκτασής μας

Καθαρά κέρδη 1,4 εκατ. δολάρια ή 0,07 δολάρια ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η Globus Maritime, συμφερόντων οικογένειας Φειδάκη.

Τα έσοδα της ναυτιλιακής για το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν στα 16.4 εκατ. δολάρια, ενώ για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 7.8 εκατ. δολάρια. Επιπλέον για το σημείωσε καθαρή ζημιά ύψους 1.2 εκατ. δολαρίων.

Η Globus σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα είπε μεταξύ άλλων ότι:

“Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου και για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου εξαμήνου του έτους, η αγορά ήταν ήπια. Το δεύτερο τρίμηνο τα ναύλα της αγοράς επηρεάστηκαν από διάφορους εποχιακούς, γεωπολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Αυτό το γεγονός διαμόρφωσε τις τιμές των ναύλων σε κάτω από 10.000 δολάρια ανά ημέρα και παρέμειναν σε αυτά τα επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ευτυχώς, η αγορά έχει ανέβει από τότε και οι ημερήσιες τιμές έχουν πλέον φτάσει σε πολύ καλύτερα επίπεδα. Χρησιμοποιούμε ως επί το πλείστον τα πλοία μας στην spot αγορά και ακόμη και οι συμφωνίες περιόδου μας έχουν έκθεση στην αγορά spot μέσω συνδέσεων με τους σχετικούς δείκτες πλοίων. Αυτό μας επιτρέπει να αποκομίζουμε οφέλη αμέσως όταν η αγορά ανακάμπτει, αν και θα μπορούσε επίσης να μας εκθέσει σε κινδύνους κατά τη διάρκεια της ύφεσης της αγοράς.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά ανακοινώσαμε την πώληση των “Sun Globe”, “Sky Globe” & “Star Globe”. Το “Sun Globe” και το “Sky Globe” έχουν παραδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες τους και αναμένουμε ότι το “Star Globe” θα παραδοθεί σύντομα, εντός του μήνα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, υπό τους συνήθεις όρους κλεισίματος.

Σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε αυτά τα τρία πλοία με την παράδοση των πρώτων τριών νεότευκτων Ultramaxes το 2024. Παραμένουμε προσηλωμένοι στα σχέδια επέκτασής μας, στην αποτελεσματικότητα και το αποτύπωμα άνθρακα του στόλου μας και στην περαιτέρω ενίσχυση της αξίας των μετόχων”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ