Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSGasLog Partners: Αύξηση εσόδων και κερδών στο πρώτο τρίμηνο του 2023

GasLog Partners: Αύξηση εσόδων και κερδών στο πρώτο τρίμηνο του 2023

Έσοδα ύψους 99,06 εκατ. δολαρίων και κέρδη ύψους 36,37 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2023 η GasLog Partners LP, συμφερόντων Πήτερ Λιβανού.

Πιο συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε πως τα έσοδα της ανήλθαν στα 99,06 εκατ. δολάρια έναντι των αντίστοιχων περσινών 85,45 εκατ. δολαρίων (άνοδος 16%), τα κέρδη έφτασαν τα 36,37 εκατ. δολάρια έναντι 34,98 εκατ. δολαρίων του 2022 (αύξηση 4%).

Επίσης, η εταιρεία έχει ναυλώσει το 85% του στόλου της για το 2023 και αναμένει έσοδα ύψους 785 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Εταιρεία απέδωσε τα καλά οικονομικά αποτελέσματα της τόσο στην καλή ναυλαγορά όσο και στη μείωση του λειτουργικού κόστους του στόλου της.

Ο Paolo Enoizi, Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε: «Η σύναψη Συμφωνίας και Σχεδίου Συγχώνευσης με την GasLog είναι μια μετασχηματιστική συναλλαγή που θα επιτρέψει στους μεριδιούχους της να επωφεληθούν. Τόσο η επιτροπή αξιολόγησης όσο και το διοικητικό συμβούλιο ενέκριναν ομόφωνα και έκριναν ότι η συναλλαγή είναι δίκαιη και προς το καλύτερο συμφέρον του ομίλου και των κοινών μεριδιούχων που δεν συνδέονται με την GasLog. Με την επιφύλαξη της θετικής ψήφου της πλειοψηφίας των κοινών μεριδιούχων, αναμένουμε ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε μέλος της GasLog και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε την επιχείρησή μας διατηρώντας παράλληλα την εστίασή μας στη λειτουργική αριστεία και στην εκτέλεση της στρατηγικής μας».

Υπενθυμίζεται ότι η GasLog Partners συμφώνησε σε σχέδιο συγχώνευσης με την GasLog, σύμφωνα με το οποίο η τελευταία θα αποκτήσει τις κοινές μετοχές της GasLog Partners έναντι 8.65 δολαρίων ανά μετοχή. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του εφετινού τρίτου τριμήνου.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ