Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗFinancial Times: Κρίσιμο σαββατοκύριακο για την Credit Suisse- Η UBS συζητά την...

Financial Times: Κρίσιμο σαββατοκύριακο για την Credit Suisse- Η UBS συζητά την εξαγορά της

Σε συζητήσεις βρίσκεται η τράπεζα UBS σχετικά με την εξαγορά όλης ή μέρους της Credit Suisse, όπως αναφέρει η εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη πολλές πηγές που είναι «ενήμερες» για τις συνομιλίες αυτές. Τα διοικητικά συμβούλια των δύο μεγαλύτερων ελβετικών τραπεζών θα συνεδριάσουν χωριστά το Σαββατοκύριακο για να εξετάσουν τη σημαντικότερη ένωση τραπεζών μετά την οικονομική κρίση.

Η ελβετική Εθνική Τράπεζα και η ρυθμιστική αρχή Finma προωθούν αυτές τις συζητήσεις σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα της χώρας, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές. Παρά την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, η μετοχή της Credit Suisse συνέχισε την πτωτική πορεία της και σήμερα. Η UBS έχει χρηματιστηριακή αξία 56,6 δισεκ. δολάρια ενώ η Credit Suisse έπεσε σήμερα στα 8 δισεκ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές είπαν στις αντίστοιχες αμερικανικές και βρετανικές ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών είναι το “plan A” τους ώστε να σταματήσει η κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην Credit Suisse. Μια άλλη πηγή είπε ότι συζητιούνται διάφορες επιλογές μεταξύ των δύο τραπεζών και ότι η UBS αναλύει επίσης τους πιθανούς κινδύνους που θα είχε μια συμφωνία για τη δική της επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ