Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19EMA: Ξεκίνησε την αξιολόγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τους 12-15 ετών

EMA: Ξεκίνησε την αξιολόγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τους 12-15 ετών

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση της χρήσης στις ηλικίες 12-15 ετών του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19, έπειτα από αιτήματα αδειοδότησης που κατέθεσαν οι δύο εταιρείες για αυτήν την ηλικιακή ομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

«Ο ΕΜΑ θα επικοινωνήσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του, που αναμένονται τον Ιούνιο, εκτός κι αν κριθούν απαραίτητες συμπληρωματικές πληροφορίες», ανέφερε ο Οργανισμός, με έδρα το Άμστερνταμ, σε ένα δελτίο Τύπου.

Στο δελτίο τύπου ο EMA αναφέρει ότι η Επιτροπή του Φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση «θα διεξάγει μια ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που έδωσε η εταιρεία που εμπορεύεται το Comirnaty”, το εμπορικό όνομα του εμβολίου κατά της Covid 19, που έχουν αναπτύξει το γερμανικό εργαστήριο BioNTech και ο αμερικανικός εταίρος του Pfizer.

Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα μιας ευρείας κλινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή εφήβων από την ηλικία των 12 ετών, σύμφωνα με τον EMA.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ