Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Covid-19: Μουσική, δεξιώσεις και ωράριο κυκλοφορίας συζητά σήμερα η Επιτροπή

Covid-19: Μουσική, δεξιώσεις και ωράριο κυκλοφορίας συζητά σήμερα η Επιτροπή

Η μουσική, ο αριθμός των καλεσμένων σε γάμους, βαφτίσεις και δεξιώσεις αλλά και το ωράριο κυκλοφορίας, είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στη καθιερωμένη σύσκεψη της Παρασκευής, από τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία.

Οι ειδικοί βλέπουν ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα μέτρα αυτά καταστρατηγούνται όπως η κίνηση στους δρόμους μετά τα μεσάνυχτα, ενώ μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια των καταστηματαρχών για την απουσία της μουσικής. Δεν είναι τυχαίο που τα πάρτι με δυνατή μουσική δεν έχουν σταματημό από νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία, γεγονός που δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει κάνει τις επιλογές της.

Γι΄ αυτό και στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν προτάσεις για την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας κορωνοϊού στη χώρα.

Βέβαια οι υφιστάμενοι περιορισμοί είναι από τα τελευταία μέτρα που θα ήθελαν τα μέλη της επιτροπής να καταργηθούν εντελώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ειδικά αυτές τις ημέρες που βελτιώνεται συνεχώς η επιδημιολογική εικόνα και η σταθεροποίηση σε χαμηλά επίπεδα των κρίσιμων δεικτών είναι το ζητούμενο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες ψάχνουν τη “χρυσή τομή”, αφού αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι η πιστή τήρηση των μέτρων αυτών είναι δύσκολη και για αυτό το λόγο παρατηρούνται πολλά φαινόμενα καταστρατήγησης.

Ειδικότερα η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει σήμερα από τις 00:30 έως και τις 05:00, θα τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια ριζική αλλαγή.

Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επεσήμανε ότι δεν περιμένει κάποια αλλαγή προς το παρόν δηλώνοντας πως θα «πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα του μήνα, δηλαδή ως και τις 15 Ιουνίου».

Αναφορικά με το όριο των 100 ατόμων σε δεξιώσεις, γάμους και βαπτίσεις, η επιτροπή είναι πιο θετική στην πιθανή αύξηση του αριθμού – ακόμα και σε διπλασιασμό – ειδικά όσο ανεβαίνει ο αριθμός των εμβολιασμένων ατόμων και στις νεαρότερες ηλικίες.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ