Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣCostamare: Καθαρά κέρδη 142 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο

Costamare: Καθαρά κέρδη 142 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο

Στα 141,6 εκατ. δολάρια ή 1,16 δολάρια ανά μετοχή ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Costamare, συμφερόντων, Κωστή Κωνσταντακόπουλου.

Το προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα του πρώτου τριμήνου 2023 το οποίο θα διατεθεί  στους μετόχους είναι 46,5 εκατομμύρια δολάρια ή 0,38 δολάρια ανά μετοχή, ενώ η ρευστότητα του πρώτου τριμήνου 2023 διαμορφώθηκε στα 1.076,0 εκατ. δολάρια.

Ο Γρηγόρης Ζήκος, Οικονομικός Διευθυντής της Costamare Inc., σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ανέφερε:

“Στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, η εταιρεία είχε κέρδη 142 εκατ. δολάρια και ρευστότητα πάνω από 1 δισ.

Στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων, οι τιμές ναύλωσης ανεβαίνουν και ανεβαίνει και η ζήτηση, ενώ αυξάνεται και η διάρκεια της ναύλωσης. Ωστόσο το βιβλίο παραγγελιών παραμένει μεγάλος κίνδυνος για την αγορά, καθώς ανεβαίνει.

Στον τομέα των bulkers, έχουμε ήδη πετύχει χρονοναύλωση για 51 από τα πλοία μας. Έχοντας συμφωνήσει να επενδύσουμε πάνω από 200 εκατ. δολάρια, στόχος μας είναι να αναπτύξουμε την επιχείρηση της πλατφόρμας εκμετάλλευσης ξηρού χύδην φορτίου σε συνετή βάση και να πετύχουμε υγιείς αποδόσεις για τους μετόχους μας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του τριμήνου γίναμε ο κορυφαίος επενδυτής στην Neptune Maritime Leasing Limited, μια αναπτυξιακή πλατφόρμα ναυτιλιακής μίσθωσης, έχοντας συμφωνήσει να επενδύσουμε έως και 200 εκατομμύρια δολάρια.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες αξίες του ενεργητικού, πιστεύουμε ότι η επένδυση Neptune Leasing είναι μια ευνοϊκή απασχόληση της ρευστότητας της εταιρείας”.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ