Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSCostamare: Εισέρχεται δυναμικά στο ξηρό φορτίο με εξαγορά 16 πλοίων

Costamare: Εισέρχεται δυναμικά στο ξηρό φορτίο με εξαγορά 16 πλοίων

Δυναμική είσοδο στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου πραγματοποιεί η Costamare, συμφερόντων οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, σε μία κερδοφόρα περίοδο για τον συγκεκριμένο τομέα.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή προχώρησε στην απόκτηση 16 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Τα νέα πλοία είναι χωρητικότητας 33.000- 85.000 dwt, με μέσο όρο ηλικίας τα 10 έτη και δραστηριοποιούνται στη spot αγορά. Όπως σημειώνεται, τα δύο από τα πλοία έχουν ήδη παραδοθεί ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να παραδοθούν το αργότερο έως τον Ιανουάριο του 2022.

«Αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε έναν τομέα με ισχυρά θεμελιώδη που παρέχουν βελτιωμένες ευκαιρίες απόδοσης για τους μετόχους μας», σχολίασε ο οικονομικός διευθυντής της Costamare, Γρηγόρης Ζήκος.

«Οι εξαγορές θα χρηματοδοτηθούν αρχικά με μετρητά, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για κάλυψη του υπόλοιπου ποσού με τραπεζικό δανεισμό.

Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση του κλάδου των dry, σκοπεύουμε να διατηρήσουμε χαμηλή μόχλευση έως και 60% της αξίας των περιουσιακών στοιχείων».

Σημειώνεται πως το finupnews.gr το πρωί ανέφερε πως η Costamare συνδέεται με εξαγορά τριών bulkers.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ