Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSCostamare: Αυξημένα έσοδα, υπερδιπλασιασμός κερδών και αυξημένο μέρισμα κατά 15%

Costamare: Αυξημένα έσοδα, υπερδιπλασιασμός κερδών και αυξημένο μέρισμα κατά 15%

Αυξημένα έσοδα και υπερδιπλασιασμό κερδών για το πρώτο τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε η Costamare, συμφερόντων οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή, που εξέδωσε πρόσφατα το πρώτο ναυτιλιακό ομόλογο στο ελληνικό χρηματιστήριο, γνωστοποίησε καθαρά κέρδη ύψους 68,1 εκατ. δολαρίων, έναντι 32,7 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Παράλληλα, η εισηγμένη στο NYSE, ανακοίνωσε έσοδα 126,725 εκατ. δολάρια, έναντι 121,404 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Η ρευστότητα της εταιρείας εκτιμάται στα 235,8 εκατ. δολάρια, ενώ όπως σημειώνεται, έχει έρθει σε συμφωνία με ευρωπαϊκά και αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την αναχρηματοδότηση χρέους και τη χρηματοδότηση απόκτησης πλοίων.

Ακόμα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε αύξηση 15% του μερίσματος για το β’ τρίμηνο του 2021.

Από το ξεκίνημα του 2021, η Costamare προχώρησε στην απόκτηση 12 πλοίων έναντι 617 εκατ. δολαρίων, ενώ ακόμα ήρθε σε συμφωνία για την αγορά 5 ακόμα containerships, αξίας 148 εκατ. δολαρίων, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2021.

«Ανακοινώνουμε με ικανοποίηση ένα ακόμα κερδοφόρο τρίμηνο για την εταιρεία», ανέφερε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο οικονομικός διευθυντής της Costamare Inc, Γρηγόρης Ζήκος, ο οποίος πρόσθεσε πως «η ανάκαμψη της αγοράς που ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους συνεχίστηκε λόγω ευνοϊκής δυναμικής στην προσφορά και ζήτηση».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ