Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑCenergy Holdings: Συνεργασία ΔΕΠΑ με Σωλ. Κορίνθου για project υδρογόνου

Cenergy Holdings: Συνεργασία ΔΕΠΑ με Σωλ. Κορίνθου για project υδρογόνου

Το «χτίσιμο» συνεργασίας με υλοποίηση κοινών δράσεων για την προώθηση και την επέκταση της χρήσης του υδρογόνου στο ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας ξεκίνησαν η θυγατρική του ομίλου Cenergy Holdings Σωληνουργεία Κορίνθου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων.

Πιο αναλυτικά, η Σωληνουργεία Κορίνθου, που αποτελεί τον κλάδο σωλήνων χάλυβα του ομίλου Cenergy Holdings, προχώρησε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και τη ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων, με σκοπό την ανάληψη κοινών δράσεων.

Αρχικό στάδιο της παραπάνω συμφωνίας, αποτελεί η ανάπτυξη όλων των απαραίτητων τεχνικών προδιαγραφών για την υποστήριξη σύγχρονης υποδομής δικτύου σωληνώσεων υδρογόνου στην Ελλάδα και η ανάλυση των προαπαιτούμενων για τη μετατροπή του υπάρχοντος δικτύου φυσικού αερίου, ώστε να υποστηρίζεται η διανομή υδρογόνου.

Συμφωνήθηκε επίσης η διαρκής ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με δραστηριότητες προώθησης του υδρογόνου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το καθαρό Υδρογόνο (European Clean Hydrogen Alliance) και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου (Hydrogen Europe). Παράλληλα, διαμορφώθηκε κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση πιθανών τεχνικών προκλήσεων στη μεταφορά αγωγών άλλων ανερχόμενων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το βιομεθάνιο.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η στενή συνεργασία σε θέματα σχεδιασμού, επιλογής υλικού και πιστοποίησης για Έργα Στρατηγικής Σημασίας των ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων, όπως για παράδειγμα το φιλόδοξο Έργο «White Dragon» στη Δυτική Μακεδονία, ο αγωγός EastMed στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και άλλα σημαντικά έργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην επίτευξη του οράματος της ενεργειακής μετάβασης της Ελλάδας.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ