Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSCastor Maritime: Ρεκόρ καθαρών εσόδων στο γ΄τρίμηνο- Ιδρύει spin-off με εστίαση στην...

Castor Maritime: Ρεκόρ καθαρών εσόδων στο γ΄τρίμηνο- Ιδρύει spin-off με εστίαση στην αγορά των tankers

Ρεκόρ καθαρών εσόδων ύψους 37,1 εκατ. δολαρίων και καθαρά έσοδα ύψους 84,9 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο και για το εννεάμηνο του 2022 αντίστοιχα η Castor Maritime Inc., συμφερόντων Πέτρου Παναγιωτίδη

Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο της ναυτιλιακής ανήλθαν στα 70,6 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά 43,3 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 63,0%.

«Το τρίτο τρίμηνο του 2022 πέτυχαμε ρεκόρ καθαρών κερδών 37,1 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς συνεχίσαμε να βλέπουμε μια ανάκαμψη στα κέρδη μας και στις λειτουργικές ταμειακές ροές μας υποβοηθούμενη από τα βελτιωμένα κέρδη των πλοίων Aframax/LR2 και Handysize», ανέφερε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Castor Maritime, Πέτρος Παναγιωτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος.

«Τα κέρδη στο 9μηνο ανά μετοχή μας ήταν 0,90 δολάρια. Συνεχίζουμε να παράγουμε υγιείς ταμειακές ροές, με 77,3 εκατομμύρια δολάρια μετρητών που προήλθαν από τις δραστηριότητές μας το εννεάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Ο ισολογισμός μας είναι ισχυρός με υγιή θέση ρευστότητας με τα συνολικά μετρητά μας να υπερβαίνουν το συνολικό ακαθάριστο χρέος μας», πρόσθεσε.

Ιδρύει νέα εταιρεία με τα τάνκερ

Παράλληλα, η Castor Maritime προχωρά στη δημιουργία εταιρείας spin-off με τα δεξαμενόπλοια του στόλου της, την οποία θα εισάγει στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Castor Maritime, στη νέα εταιρεία, με την ονομασία Toro, θα μεταφερθούν οκτώ τάνκερ (ένα aframax, πέντε aframax/LR2 και δύο handysize), ενώ έχει υποβάλλει αίτηση για την εισαγωγή των κοινών μετοχών της στην αγορά Nasdaq.

Οι μέτοχοι της Castor Maritime θα λάβουν δύο κοινές μετοχές της Toro για κάθε πέντε μετοχές της Castor που θα διαθέτουν, μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2022.

«Η συναλλαγή αναμένεται να βοηθήσει τις Castor και Toro να εστιάσουν καλύτερα στους αντίστοιχους κλάδους τους, να βελτιώσουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητα, να διευκολύνουν στρατηγικές επέκτασης, να προσελκύσουν νέους επενδυτές και μέσα από τη διανομή μερισμάτων στις μετοχές της Toro, να δώσουν στους μετόχους της Castor την ευελιξία να προσαρμόσουν τα κεφάλαιά τους ανάλογα με τον ναυτιλιακό κλάδο στον οποίο θέλουν να επενδύσουν» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ