Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSAustralian Open: Η επιστροφή του Τζόκοβιτς, με νίκη 3-0 επί του Τσιτσιπά!

Australian Open: Η επιστροφή του Τζόκοβιτς, με νίκη 3-0 επί του Τσιτσιπά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μεγάλη προσπάθεια, κατάθεση ψυχής, όμως ο τίτλος στο Open της Αυστραλίας πήγε στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο σέρβος, αποφασισμένος να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της χρονίας, νίκησε τον έλληνα πρωταθλητή 3-0 στα σετ, 6-3, 7-6, 7-6 και ξέσπασε στο τέλος με κλάματα για αρκετή ώρα. Σκαρφάλωσε μάλιστα στην κερκίδα, πανηγυρίζοντας με κραυγές!

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε το 10ο Αυστραλιανό Open, βάζοντας έτσι στη συλλογή του τον 22ο Grand Slam δικό του τίτλο, ισοφαρίζοντας τον Ράφα Ναδάλ. Ανέβηκε επίσης στη θέση Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Υπήρχαν πολλοί λόγοι για να μπει σε αυτόν τον τελικό με πίεση, με πρώτο και σημαντικότερο την απέλασή του από το περσινό τουρνουά, επειδη ήταν ανεμβολίαστος.

Σε έναν τελικό πολύ “γεμάτο”, ο Τζόκοβιτς ήταν ξεκάθαρα καλύτερος στο πρώτο σετ, το οποίο έκανε δικό του με 6-3, χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση από τον έλληνα πρωταθλητή σε 36 λεπτά. Από εκεί και μετά πάντως ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε πολύ καλύτερο πρόσωπο και πάλεψε στο δεύτερο σετ, με διαφορετική τακτική καθως προτίμησε να πάει σε ένα πιο επιθετικό στυλ παιχνιδιού, δείχνοντας ότι μπορούσε να το κατακτήσει. Μία μάχη που κρίθηκε σε λεπτομέρειες και ορισμένα αβίαστα λάθη, σε κρίσιμα σημεία από τον έλληνα.

Ο Τσιτσιπάς παρ’ όλα αυτά οδηγήθηκε στο τάϊ μπρέϊκ, αλλά το έχασε, γεγονός που περιόρισε τις πιθανότητες να στεφθεί πρωταθλητής.

Ο Τσιτσιπάς στάθηκε και στο τρίτο σετ απέναντι στον Τζόκοβιτς με πιθανότητες για να το κατακτήσει και να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου. Έκανε μάλιστα μπρέϊκ για πρώτη φορά στο σερβίς του σέρβου, στο πρώτο γκέϊμ του τρίτου σετ, δείχνοντας πως ήταν αποφασισμένος να παραμείνει ζωντανός για τον τίτλο. Η κλάση ωστόσο του “Νόλε” φάνηκε άμεσα, επιτρέποντάς του να απαντήσει και εκείνος με μπρέϊκ στο σερβίς του Τσιτσιπά στο αμέσως επόμενο.

Στη συνέχεια συνέβη το πιο πιθανό σενάριο, με τους δύο να κρατούν το σερβίς τους και να δίνουν την τελική μάχη ξανά στο τάϊ μπρέϊκ, όπου ο Τζόκοβιτς κατέτκησε τον πρώτο Grand Slam τίτλο της χρονιάς.

“Δεν ξέρω τι να πω για τον Νόβακ. Τα κατορθώματά του μιλούν από μόνα τους” ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Τσιτσιπάς στο γήπεδο αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, συνεχίζοντας: “Δεν είναι εύκολο να χάνω άλλον έναν τελικό σε Grand Slam, θέλω όμως να ευχαριστήσω την ομάδα μου που με βοηθάει για να επιστρέφω κάθε φορά. Θέλω να ευχαριστήσω και τους έλληνες φιλάθλους εδώ που πάντα με κάνουν να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ελπίζω να σας δω όλους ξανά την επόμενη χρονιά“.

Ο νικητής του τουρνουά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, είπε αμέσως μετά: “Είμαι πολύ συγκινημένος από τα λόγια του Στέφανου. Σε ευχαριστώ που δείχνεις τέτοιο σεβασμπό. Το εκτιμώ πολύ. Αναγνωρίζω την προσπάθειά σου. Είχες ένα υπέροχο τουρνουά. Σήμερα δεν είναι ο τελευταίος τελικός Grand Slam για εσένα. Θέλω να συγχαρώ εσένα και την οικογένειά σου. Είσαι επαγγελματίας και πολύ ενδιαφέρον τύπος. Η Ελλάδα και η Σερβία είναι δύο μικρές χώρες, χωρίς παράδοση στο τένις. Το μύνημα που στέλνουμε από εδώ είναι πως όποιος θέλει μπορεί να ονειρεύεται. Κανείς δεν μπορεί να του πάρει το όνειρο. Από όπου κι αν προέρχεται. Εγώ και ο Στέφανος είμαστε η απόδειξη”.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ