Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣAlpha Bank: Αύξηση στα καθαρά κέρδη και διανομή μερίσματος το 2024

Alpha Bank: Αύξηση στα καθαρά κέρδη και διανομή μερίσματος το 2024

Τον στρατηγικό σχεδιασμό της Alpha Bank για την τρέχουσα χρήση και τους βασικούς χρηματοοικονομικούς στόχους σκιαγράφησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης.

«Πρόθεσή μας είναι η διανομή μερίσματος το 2024 από τα κέρδη του 2023», δήλωσε στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022.

O CEO της Alpha Bank επεσήμανε πως το νέο business plan, το οποίο θα παρουσιαστεί σε Investor Day πριν το καλοκαίρι, θα επιφέρει αύξηση της τάξεως του 25% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη.

«Προχωρώντας πλέον δυναμικά στο 2023, υλοποιούμε με αποφασιστικότητα και ταχύτητα το σύνολο του επιχειρησιακού μας σχεδίου, ενώ πριν το καλοκαίρι, θα παρουσιάσουμε το επικαιροποιημένο πλάνο και τους νέους στόχους της Τράπεζας. Προτεραιότητά μας είναι η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και η δημιουργία αξίας, μέσω του έγκαιρου εντοπισμού των πλέον κερδοφόρων πεδίων δραστηριοποίησης και της αντίστοιχης κατανομής των κεφαλαίων μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank ανήλθαν το 2022 στα 398 εκατ. ευρώ, ή 429 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους. Το χαρτοφυλάκιο Εξυπηρετούμενων Δανείων αυξήθηκε κατά 10% σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα καθαρής πιστωτικής επέκτασης ύψους €2,4 δισ. προς Επιχειρήσεις, ξεπερνώντας τον στόχο ύψους €2,2 δισ. που είχε τεθεί για το 2022. Σε τριμηνιαία βάση, το χαρτοφυλάκιο Εξυπηρετούμενων Δανείων σημείωσε αύξηση κατά €0,2 δισ., λόγω της επίπτωσης συναλλαγματικών διαφορών και αποπληρωμών.

Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά €3,3 δισ. ή 7% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε €50,2 δισ. Το δ’ τρίμηνο, οι καταθέσεις του Ομίλου παρέμειναν αμετάβλητες, καθώς οι εισροές καταθέσεων από νοικοκυριά αντιστάθμισαν τις εκροές από Επιχειρήσεις. Οι προθεσμιακές καταθέσεις αυξήθηκαν σε 14% του συνόλου των καταθέσεων (+1 ποσοστιαία μονάδα). Ο Δείκτης Δανείων προς Καταθέσεις ανήλθε σε 77%.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ