«Το έχουμε δει ήδη. Δεν είχαμε συμμαχία Καμμένου-ΣΥΡΙΖΑ; Κυβέρνηση κάνανε. Πολλές φορές διαμορφώνεται ένα λαϊκίστικο μέτωπο το οποίο από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες καταλήγει να υιοθετεί κοινά απολιτικοπρογραμματικά αιτήματα. Αυτές οι δήθεν λύσεις, είναι μη λύσεις. Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη αυτό γιατί το κάναμε το τεστ», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στον Real Fm, σε ερώτηση αν όσα συμβαίνουν στη Γαλλία μπορεί να συμβούν και στην Ελλάδα.
Ο κ. Βορίδης είπε επίσης ότι η Ελλάδα είναι φάρος κυβερνητικής σταθερότητας, ενώ σε ερώτηση για τις τράπεζες απάντησε ότι έχει εξαγγείλει ο υπουργός οικονομικών ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις. Σημείωσε ότι έχει γίνει παρέμβαση για τις χρεώσεις στα χαμηλά ποσά, ότι θα λειτουργήσει περισσότερο διευρυμένα το σύστημα IRIS και πως πρόκειται για περίπλοκη και σύνθετη ισορροπία.
«Υπάρχουν λοιπόν χρεώσεις οι οποίες είναι υπερβολικές. Υπάρχουν ζητήματα που μπορούμε να κάνουμε πράγματα ως κυβέρνηση», επισήμανε ενώ σημείωσε πως «η κυβέρνηση δεν έχει κουμπί να ρυθμίζει τις προμήθειες των τραπεζών, δεν συμμετέχει στα ΔΣ ώστε να αποφασίζει ποιος θα πάρει δάνειο ή όχι».
Ο κ. Βορίδης υπενθύμισε ότι οι τράπεζες είναι καλά κεφαλαιοποιημένες, ότι έχουν ξεφορτώσει τα κόκκινα δάνεια και πατάνε πολύ καλύτερα σε σχέση με πέντε χρόνια πριν. «Τελικά το αποτέλεσμα θα το φέρει η ενίσχυση του τραπεζικού ανταγωνισμού», πρόσθεσε, ενώ για το ζήτημα του καρτέλ υπογράμμισε ότι έχουμε επιτροπή ανταγωνισμού να ελέγξει.
Ερωτηθείς για την πορεία της ΝΔ και την αισιοδοξία του πρωθυπουργού να κερδίσει τρίτη κυβερνητική θητεία, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση κρίνεται όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμά της και τότε θα αξιολογηθεί από τον ελληνικό λαό. «Εγώ κρατώ δύο πράγματα από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός. Πρώτον ότι θα είναι υποψήφιος και αυτό τελειώνει τη σπερμολογία και τη συζήτηση ότι κάποια στιγμή θα φύγει. Τελείωσε αυτό. Το δεύτερο είναι ότι δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής του εκλογικού συστήματος», τόνισε ο κ. Βορίδης.
Σε ερώτηση ποιος μπορεί να είναι εν δυνάμει σύμμαχος της ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, δήλωσε πως «εμείς έχουμε στρατηγική αυτοδυναμίας» και πως στις εκλογές θα αποτιμηθεί που πάμε από εδώ και πέρα. «Δεν θα κατέβουμε με στρατηγική συνεργασιών. Αν οι πολίτες θελήσουν διαφορετικά, εκείνη την ώρα υπάρχει ένα ερωτηματικό για όλες τις πολιτικές δυνάμεις τότε», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ