Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΗ πρόθεση της ΔΕΔΑ να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο ενεργειακό τοπίο

Η πρόθεση της ΔΕΔΑ να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο ενεργειακό τοπίο

Το 2021 είναι η χρονιά όπου ξεκινάνε τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της ΔΕΔΑ. Πρόκειται για μια νέα χρονιά για την εταιρεία, η οποία έχει ως βασικό στόχο να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα.

«Ο τομέας της ενέργειας μπορεί να αποτελέσει κινητήριο αναπτυξιακή δύναμη της Ελλάδας και ο φιλόδοξος προγραμματισμός της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια είναι μια μοναδική ευκαιρία για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και την τόνωση της οικονομίας μας, την οποία δεν πρέπει να χάσουμε». Αυτό τόνισε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας.

Ειδικότερα, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της ΔΕΔΑ θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 από τρεις Περιφέρειες της χώρας, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2023. Παράλληλα, στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 και το 2022, πρόκειται να μπουν σε τροχιά υλοποίησης και τα έργα της στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου.

Υπενθυμίζεται πως τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα ανάπτυξης δικτύων διανομής φυσικού αερίου, ήταν «παγωμένα» από το 2017 και μέσα στον τελευταίο χρόνο, με την στήριξη του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, «ξαναμπήκαν στις ράγες».

Το πόσο σημαντική χρονιά είναι το 2021 για τη ΔΕΔΑ, μπορεί να διαπιστωθεί και από την κίνηση της εταιρείας να προχωρήσει στην αλλαγή του εταιρικού της σήματος λίγες ημέρες πριν το τέλος του προηγούμενου έτους (του 2020). Μια ενέργεια, η οποία σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σηματοδοτούσε την εκκίνηση μιας νέας, δυναμικής περιόδου για την εταιρεία.

Όπως είχε σχολιάσει ο κ. Τσάκας: «Το νέο λογότυπο της ΔΕΔΑ σηματοδοτεί τη μετάβαση της εταιρείας σε μια νέα εποχή. Με την υλοποίηση, το 2021, των μεγάλων έργων υποδομών διανομής φυσικού αερίου, ανοίγει για τη ΔΕΔΑ ένας νέος κύκλος που αποτυπώνει την πρόθεση της εταιρείας να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ