Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ50 Great Greek Wines: Εκδήλωση προβολής του ελληνικού κρασιού στο Λονδίνο υπό...

50 Great Greek Wines: Εκδήλωση προβολής του ελληνικού κρασιού στο Λονδίνο υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Αντιπροσωπευτικά κρασιά από όλο το φάσμα του ελληνικού αμπελώνα βρέθηκαν στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης με τίτλο «50 Great Greek Wines (50 GGW) Goes Big in London», που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου στο Λονδίνο, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Διοργανωτής ήταν ο Έλληνας Master of Wine (MW), Γιάννης Καρακάσης, και σε αυτήν συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς 33 οινοποιεία και από βρετανικής κορυφαίοι οινογνώστες και sommeliers, εκπρόσωποι εταιρειών εισαγωγής κρασιού, δημοσιογράφοι οίνου και influencers που ειδικεύονται στη γαστρονομία, τον οινικό τουρισμό και τα ταξίδια.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η προβολή των ελληνικών κρασιών σε στοχευμένο κοινό της βρετανικής αγοράς, προκειμένου να δοθεί μια αναγνωρίσιμη ταυτότητα στους Έλληνες οινοπαραγωγούς και ταυτόχρονα να αναδειχθεί το εμπλουτισμένο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά από τη λίστα των 50 GGW και επιπλέον ετικέτες από το χαρτοφυλάκιο κάθε παραγωγού, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις πολυάριθμες εμπειρίες που προσφέρει ο οινοτουρισμός στη χώρα μας όλες τις εποχές του χρόνου.

Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ