Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021
Αρχική EDITOR'S PICKS Για Ελλάδα ανοίγουν τα φτερά τους όλο και περισσότερες αεροπορικές

Για Ελλάδα ανοίγουν τα φτερά τους όλο και περισσότερες αεροπορικές

Μπορεί οι κρατήσεις για την χώρα μας να παραμένουν μέχρι στιγμής σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, οι ελπίδες όμως για ένα καλύτερο καλοκαίρι αναπτερώνονται από το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει στις υψηλές θέσεις των προτιμήσεων των τουριστών, γεγονός που αποδεικνύει και η αύξηση των δρομολογίων των αερομεταφορέων για διάφορους προορισμούς της χώρας μας.

Ήδη μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα σχέδια των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, ο οποίος είχε μεταβεί στις ΗΠΑ, έχουν δρομολογήσει περισσότερες θέσεις για την χώρα μας κι από την χρονιά ρεκόρ του 2019.

Κατά την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη οι εκπρόσωποι των «American Airlines» και «United Airlines» μετέφεραν μια εικόνα έντονου ενδιαφέροντος εκ μέρους του επιβατικού τους κοινού για ταξίδια στην Ελλάδα, με μεγάλο αριθμό κρατήσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα και μετά τις εκτενείς συζητήσεις για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021, για την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών αλλά και για την απλοποίηση των διατυπώσεων ώστε να ενθαρρυνθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα κατά τους επόμενους μήνες, οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών δήλωσαν ότι έχουν ήδη προγραμματίσει την αύξηση των απευθείας πτήσεων προς τη χώρα μας, από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η «American Airlines» είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία η οποία συνδέει την Αθήνα με τρία διαφορετικά αεροδρόμια των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια).

Αντίστοιχα και η «United Airlines» ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ότι θα προσθέσει νέες πτήσεις μεταξύ άλλων και προς την Ελλάδα, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο και είναι ήδη διαθέσιμες για αγορά εισιτηρίων. Ο αμερικανικός αερομεταφορές θα συνδέει απευθείας την Ουάσινγκτον με την Αθήνα από το αεροδρόμιο Washington Dulles International Airport με καθημερινές πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν έως και τις 3 Οκτωβρίου (ανατολικά) & 4 Οκτωβρίου 2021 (δυτικά). Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω αεροπορική έχει ένα ακόμα δρομολόγιο από την Νέα Υόρκη προς την ελληνική πρωτεύουσα, το οποίο και επανέρχεται στις 3 Ιουνίου (ανατολική κατεύθυνση) & 5 Ιουνίου (δυτική).

Τα νέα αυτά δρομολόγια, όπως ανέφερε η εταιρεία, προστέθηκαν μετά και το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι πελάτες της United τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με την εταιρεία οι αναζητήσεις πτήσεων προς την Κροατία, την Ελλάδα και την Ισλανδία κατέγραψα αύξηση της τάξης του 61%.

Οι αμερικανοί αερομεταφορείς βέβαια δεν είναι οι μόνοι που ανακοίνωσαν αυξημένες πτήσεις προς την Ελλάδα εκμεταλλευόμενες το ενδιαφέρον που δείχνουν οι τουρίστες για το ελληνικό καλοκαίρι.

Αντίστοιχες κινήσεις έκανε και η Ryanair, η οποία εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει τη δημιουργία τριών νέων βάσεων σε ελληνικά νησιά για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, συγκεκριμένα σε Κέρκυρα, Ρόδο και Χανιά. Στη συνέχεια μάλιστα η αεροπορική προσέθεσε δύο ακόμα νέες διαδρομές ( Βαρσοβία -Ζάκυνθο και Βρυξέλλες – Σαντορίνη) καθώς και 60.000 επιπλέον θέσεις σε υπάρχοντα δρομολόγια μετά και το έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Την επιστροφή της στον δημοφιλή προορισμός της Μυκόνου έχει ανακοινώσει και η Qatar Airways με πτήσεις που ξεκινούν την επίσημη ημερομηνία ανοίγματος του Τουρισμού, δηλαδή στις 14 Μαΐου. Όπως ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας το ιδιαίτερα δημοφιλές δρομολόγιο Ντόχα-Μύκονο, το οποίο είχε ξεκινήσει το 2018 και σταμάτησε λόγω κορονοϊού, θα επανέλθει και θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα συνδέοντας το νησί των ανέμων με 35 πόλεις στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Περισσότερα δρομολόγιο για τον δημοφιλή προορισμό των Χανίων προγραμματίζει για φέτος το καλοκαίρι και η Wizzair ενώ και η Jet 2 ετοιμάζεται να συνδέσει προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου με διάφορα ελληνικά νησιά για φέτος το καλοκαίρι όπως Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Σκιάθο ενώ σκέψεις υπάρχουν και για τα Χανιά προς το τέλος όμως του καλοκαιριού.

Στους προορισμούς με τη μεγαλύτερη αύξηση όσον αφορά τις προγραμματισμένες θέσεις για φέτος το καλοκαίρι έχει συμπεριλάβει την Ελλάδα και η easyJet. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά οκτώ από τις βασικές τουριστικές αγορές της Μεσογείου για την αεροπορική χαμηλού κόστους- Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο, Κροατία, Μάλτα, Πορτογαλία, Τουρκία και Αίγυπτο- η χώρα μας καταγράφει κατά 747.000 περισσότερες διαθέσιμες θέσεις το καλοκαίρι του 2021 έναντι του 2019, η Πορτογαλία έρχεται δεύτερη με επιπλέον 673.000 θέσεις, η Τουρκία τρίτη με 599.000 επιπλέον θέσεις και η Αίγυπτος με 213.000 επιπλέον.

Ενισχυμένο πρόγραμμα προς την χώρα μας θα έχει και ο όμιλος Air France – KLM εντάσσοντας έξι ακόμα προορισμούς στο θερινό πρόγραμμά του. Πέρα από την Αθήνα, η Air France KLM θα πετά από το Παρίσι σε Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδο και Ηράκλειο.

Παράλληλα και η ελληνική Sky Express ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμα περισσότερους προορισμούς του εξωτερικού στο πτητικό της πρόγραμμα. Ο έτερος ελληνικός αερομεταφορέας θα εντάξει στο πρόγραμμα πτήσεών του το Παρίσι, τη Λυών, τη Νάντη και το Αμβούργο ενώ αρχές Ιουνίου υπολογίζεται να ξεκινήσουν και οι πτήσεις για Βρυξέλλες. H αεροπορική συνδέει ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους την Αθήνα με την Λάρνακα ενώ δεν αποκλείεται να εγκαινιάσει απευθείας πτήση και με την Λονδίνο.

Η πλειονότητα των αεροπορικών εταιρειών μάλιστα στρέφει την προσοχή της στα περιφερειακά αεροδρόμια, μετά και την τάση για απευθείας μετάβαση στον τουριστικό προορισμό χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς, που παρατηρήθηκε πέρυσι κι αναμένεται να κυριαρχήσει και φέτος.

Να σημειωθεί ότι το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση άνοιξε η Aegean, η οποία ήδη από την προηγούμενη χρονιά προέβλεψε την ζήτηση για τα ελληνικά νησιά. Ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας έχει ανακοινώσει στο τέλος του 2020 ότι εκτός από την Αθήνα θα προσθέσει και περισσότερες πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια για να δώσει τη δυνατότητα των απευθείας συνδέσεων δημοφιλών ελληνικών προορισμών με το εξωτερικό, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς.

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ