Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΎμνοι (και) του Bloomberg για το Χ.Α. - Έκτο σε απόδοση στον...

Ύμνοι (και) του Bloomberg για το Χ.Α. – Έκτο σε απόδοση στον κόσμο

Συνεχίζονται τα πολύ θετικά σχόλια ξένων αναλυτών, οίκων ή πρακτορείων ενημέρωσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, των τραπεζών ή του χρηματιστηρίου. Χθες ήταν η σειρά του πρακτορείου Bloomberg να εκφραστεί πολύ θετικά για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου, σημειώνοντας ότι έχοντας ενισχυθεί κατά 22% το 2023, έχει την 6η καλύτερη επίδοση μεταξύ των 92 παγκόσμιων χρηματιστηριακών δεικτών που παρακολουθεί, ενώ ξεπερνά πολύ τις αντίστοιχες αποδόσεις των ευρωπαϊκών αγορών.

Το Bloomberg επισημαίνει πως με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές, το Χρηματιστήριο Αθηνών συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών με τις υψηλότερες αποδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με καταλύτη τις εκλογές της Κυριακής αλλά και παράγοντες ώθησης τη βεβαιότητα ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά και την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας.

Το αμερικανικό πρακτορείο υπογραμμίζει πως οι εκλογές είναι πιθανό να αποτελέσουν τον τελευταίο καταλύτη για την ελληνική αγορά, αφού οι οίκοι αξιολόγησης δήλωσαν ότι μια πιθανή αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα θα εξαρτηθεί από την επόμενη κυβέρνηση και κατά πόσο θα διατηρήσει τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί μία δεύτερη εκλογική διαδικασία πέραν αυτής της 21ης Μαΐου και ως εκ τούτου θα υπάρξει μεταβλητότητα, αλλά το ράλι των μετοχών μέχρι στιγμής έχει υποστηριχθεί από την ισχυρή οικονομική ανάκαμψη και τη μεγαλύτερη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα σε σχέση με τις προηγούμενες κρίσεις.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ