Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΌμιλος Ηρακλής - Holcim: Σχέδιο "πράσινης" επένδυσης €284,5 εκ. στην Εύβοια

Όμιλος Ηρακλής – Holcim: Σχέδιο “πράσινης” επένδυσης €284,5 εκ. στην Εύβοια

Καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες μπορούν να αναπαραχθούν και από άλλους βιομηχανικούς κλάδους, όπως το Partial Oxyfuel και είναι ικανές να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα και στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών στόχων για καθαρή ενέργεια περιλαμβάνει, με βάση σχετική περιγραφή, η επένδυση του ομίλου «Ηρακλής- Holcim» που ετέθη υπόψη του Enterprise Greece για ένταξη  στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως «Εμβληματική Επένδυση Εξαιρετικής Σημασίας».

Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο αφορά την εισαγωγή μιας εγκατάστασης δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα («CCS») στο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου Μηλακίου στην Εύβοια.

Το συνολικό ύψος της προτεινόμενης επένδυσης προϋπολογίζεται σε €284,5 εκ. και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 20 νέες θέσεις εργασίας (ΕΜΕ). 

«Η ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των νέων υποδομών, καθώς και η ενισχυμένη δραστηριότητα της ευρύτερης εφοδιαστικής αλυσίδας του εργοστασίου και των νέων υποδομών θα υποστηρίξουν 1.190 θέσεις εργασίας συνολικά κατά το 2026 (55 θέσεις εργασίας στη μονάδα παραγωγής, 771 στους σχετικούς κλάδους και τις εφοδιαστικές αλυσίδες και 364 μέσω της ενίσχυσης των εισοδημάτων των εργαζομένων και παρόχων κεφαλαίου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.Ο επενδυτικός φάκελος της εταιρείας «Ηρακλής- Ηolcim» κατατέθηκε στην εταιρεία Enterprise Greece τον περασμένο Δεκέμβριο κι αναμένεται  να βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 5 Mάρτη

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ