Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΌμιλος ΑΒΑΞ: Ολοκλήρωση σταθμού παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 4.650 MW στο Ιράκ

Όμιλος ΑΒΑΞ: Ολοκλήρωση σταθμού παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 4.650 MW στο Ιράκ

Ένα σημαντικό έργο για την ενεργειακή επάρκεια του Ιράκ ολοκλήρωσε ο Όμιλος ΑΒΑΞ, έχοντας να αντιμετωπίσει μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Ο λόγος για το Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας στην πόλη Bismayah του Ιράκ, ο οποίος ολοκληρώθηκε το 2022 και χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο που έχει εκτελέσει ποτέ ελληνική εταιρεία στο εξωτερικό. Η συνολική ισχύς του σταθμού είναι 4.650 MW, από τα οποία τα 3.150 MW (Φάση 2: 1.500 MW και Φάση 3: 1.650 MW) εγκαταστάθηκαν από την ΑΒΑΞ. Αναλυτικά, το 2022 ο Όμιλος ΑΒΑΞ ολοκλήρωσε και παρέδωσε στον φορέα υλοποίησης Mass Group Holdingστην Bismayah της Βαγδάτης στο Ιράκ, την 3η
φάση του Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου.

Το στάδιο αυτό του έργου αφορούσε στον σχεδιασμό, την προμήθεια, την κατασκευή (EPC) και την παράδοση «με το κλειδί στο χέρι» (turnkey) ενός σταθμού παραγωγής ενέργειας φυσικού αερίου, συνολικής ισχύος 1.650 MW, ο οποίος αξιοποιεί τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου. Το BISMAYAH PHASE 3 αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο που έχει εκτελέσει ελληνική εταιρεία στο εξωτερικό. Η ισχύς των 1.650MW ξεπερνάει κάθε σταθμό παραγωγής στην Ελλάδα, και σε συνδυασμό με την δίδυμη μονάδα BISMAYAH PHASE 2 που επίσης ολοκλήρωσε επιτυχώς η ΑΒΑΞ στον ίδιο σταθμό λίγα χρόνια πριν, συμβάλει δυναμικά στην πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Ιράκ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ