Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΩράριο λειτουργίας καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σε ισχύ είναι από χθες Κυριακή των Βαΐων το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα το προτεινόμενο ωράριο είναι:

Μεγάλη Δευτέρα
09:00 το πρωί έως τις 20:30 το βράδυ
Μεγάλη Τρίτη
09:00 το πρωί έως τις 20:30 το βράδυ
Μεγάλη Τετάρτη
09:00 το πρωί έως τις 20:30 το βράδυ
Μεγάλη Πέμπτη
09:00 το πρωί έως τις 20:30 το βράδυ
Μεγάλη Παρασκευή
13:00 το μεσημέρι έως τις 19:00 το απόγευμα
Μεγάλο Σάββατο
09:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι
Σημειώνεται, ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά τις εξής ημέρες:
• Κυριακή 2 Μαΐου
• Δευτέρα 3 Μαΐου
• Τρίτη 4 Μαΐου (μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς)

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, για την μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13032 «Μετακίνηση σε εν λειτουργία εμπορικό κατάστημα με όριο τριών ωρών», ή με την συμπλήρωση του εντύπου-βεβαίωσης κίνησης ή με την συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13032, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Η μετάβαση σε σούπερ μάρκετ γίνεται με αποστολή sms στο 13033, σε κοντινή απόσταση από την οικεία του πολίτη (μέχρι δύο χιλιόμετρα σε γειτονικό δήμο), καθώς για τις συγκεκριμένες αγορές δεν επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλο δήμο.

“Διευκρινίζεται ότι, λόγω των υγειονομικών συνθηκών η λειτουργία των καταστημάτων, καθώς και το ωράριο, μπορούν να διαφοροποιηθούν εκτάκτως, σύμφωνα με επικείμενες αποφάσεις της Κυβέρνησης, με τις οποίες είναι αυτονόητο ότι θα συμμορφωθούμε. Υπενθυμίζουμε ότι, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μετατέθηκε για την Τρίτη 4 Μαΐου 2021. Από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, επανέρχεται το ωράριο που ακολουθείται από τα Καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής» αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ