Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΧωρίς ρεύμα η μισή Ουκρανία

Χωρίς ρεύμα η μισή Ουκρανία

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς οι αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, μετά το τελευταίο μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων, κι ενώ ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά, με χιόνι και πολικές θερμοκρασίες. Όπως έδειξαν δορυφορικές εικόνες της NASA, τη νύκτα από το διάστημα η Ουκρανία φαίνεται ένα μαύρο κομμάτι στη Γη.

Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι του Κιέβου εξακολουθούν σήμερα να μην έχουν ηλεκτρικό, δύο ημέρες μετά τα ρωσικά πλήγματα ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εθνικής ηλεκτρικής εταιρείας Ukrenergo, ο Βολοντίμιρ Κουντρίτσκι, πως για το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα «έχει παρέλθει πλέον το πιο δύσκολο στάδιο» μετά την επίθεση. Η ηλεκτροδότηση έχει εν μέρει αποκατασταθεί στις περιφέρειες και «το ενεργειακό σύστημα έχει συνδεθεί και πάλι με το ενεργειακό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», στο Facebook. Εκατομμύρια Ουκρανοί πέρασαν τη χθεσινή ημέρα χωρίς ηλεκτρικό, ιδιαίτερα στο Κίεβο, την επομένη μαζικών ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων με στόχο και πάλι τις υποδομές υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ