Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧρ. Σταϊκούρας: Εκταμιεύτηκαν επιπλέον 2,54 δισ. από το SURE

Χρ. Σταϊκούρας: Εκταμιεύτηκαν επιπλέον 2,54 δισ. από το SURE

Τη νέα εκταμίευση πόρων του προγράμματος Sure από την Ευρώπη, ύψους 2,54 δις ευρώ ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Συνολικά, η χώρα μας έχει λάβει κονδύλια συνολικού ύψους 5,27 δις ευρώ με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης, με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα να δηλώνει πως “τα χρήματα του Προγράμματος αποτελούν δάνειο, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού, και καλύπτουν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών”.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σταϊκούρα:

«Λιγότερο από δύο μήνες μετά την αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του αιτήματος που υπέβαλε η Ελληνική Κυβέρνηση για τη διάθεση πρόσθετων – αδιάθετων σε ευρωπαϊκό επίπεδο – πόρων από το Πρόγραμμα SURE, η Ελλάδα λαμβάνει, σήμερα, και την εκταμίευση των επιπλέον αυτών πόρων, ύψους 2,54 δισ. ευρώ.

Έτσι, μαζί με τα 2,73 δισ. ευρώ που είχαν ήδη εκταμιευθεί έως τον Φεβρουάριο, η συνολική ενίσχυση προς την Ελλάδα από το Πρόγραμμα, με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης, θα ανέλθει στα 5,27 δισ. ευρώ – σχεδόν διπλάσια από την αρχική πρόβλεψη.

Τα χρήματα του Προγράμματος αποτελούν δάνειο, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού, και καλύπτουν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

Η Κυβέρνηση αξιοποιεί, και θα συνεχίσει να αξιοποιεί κατά τον βέλτιστο τρόπο τα εγχώρια και ευρωπαϊκά εργαλεία, μέσα και πόρους, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας, ώστε οι πληγές της υγειονομικής κρίσης να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό και να τεθούν στέρεες βάσεις για την επίτευξη υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ