Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΧαρίτσης: Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης είναι προκάλυμμα

Χαρίτσης: Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης είναι προκάλυμμα

«Ο προϋπολογισμός για το 2023 δεν περιλαμβάνει κανένα ουσιαστικό νέο μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, καμία πρωτοβουλία για την πραγματική στήριξη χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτωνκαμία πρόνοια για την αντιμετώπιση των οξυμένων ανισοτήτων» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα “topontiki.gr. «Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης είναι το προκάλυμμα ώστε να συνεχίσει την ίδια αντικοινωνική πολιτική» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ εν μέσω πανδημίας ψήφισε την πλήρη άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας» συνεχίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραβάλλοντας: «Το σχέδιό μας περιλαμβάνει την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους από την πανδημία και εξής, με 120 δόσεις και στοχευμένο κούρεμα της βασικής οφειλής. Ενώ θα επαναφέρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

«Τα επικοινωνιακά τερτίπια όπως το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν αντιμετωπίζουν το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας» ξεκαθαρίζει ο Αλ. Χαρίτσης. Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση θα έπρεπε εδώ και πολλούς μήνες να έχει επιβάλλει έκτακτη φορολόγηση 90% στα υπερκέρδη στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων», «να έχει μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα» και «να έχει θέσει πλαφόν στη χονδρική και λιανική αγορά ενέργειας για να προστατεύσει τους καταναλωτές». «Έχει επιλέξει όμως να στηρίξει την αισχροκέρδεια των καρτέλ, κάτι που το πληρώνει πολύ ακριβά η κοινωνία και η οικονομία» επισημαίνει.

«Η ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι απολύτως αναγκαία και εφικτή» τονίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Το κυβερνητικό σχέδιο αγνοεί τις επιπτώσεις της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης, στερεί από την συντριπτική πλειονότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεγάλο μέρος των χρηματοδοτήσεων, αδιαφορεί για την αντιμετώπιση των περιφερειακών ανισοτήτων και δεν έχει καμία στόχευση για την παραγωγή εγχώριας προστιθέμενης αξίας» αντιπαραβάλλει.  

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για οικονομική δικαιοσύνη την στιγμή που πλήττονται βάναυσα οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας» υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Και καταλήγει: «Η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για να μπει φρένο στην οικονομική, κοινωνική και θεσμική κατρακύλα που μας οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ