Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦόρουμ 22/4 για την ανάδειξη της Ελλάδας ως το HUB της ΝΑ...

Φόρουμ 22/4 για την ανάδειξη της Ελλάδας ως το HUB της ΝΑ Μεσογείου

Ξεπέρασαν τις 1000 οι συμμετοχές στο διαδικτυακό φόρουμ «BELT AND ROAD INVEST IN GREECE 2021» που έχει σκοπό να αναδείξει την Ελλάδα ως τον ιδανικό τόπο για ξένους επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Το φόρουμ θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου 2021, και σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, έχουν δηλωθεί περισσότερες από 1000 συμμετοχές, το 60% είναι από το εξωτερικό, αρκετές από την Κίνα, αλλά και από δεκάδες χώρες όπως Αυστραλία, Αυστρία, ΗΠΑ, Πακιστάν, Ηνωμένο Βασίλειο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Γαλλία, Ινδία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Βιετνάμ, Νότια Αφρική κλπ..
Το φόρουμ θα χαιρετήσουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης καθώς και η ηγεσία του Enterprise Greece.
Κατά τη διάρκεια του φόρουμ θα παρουσιαστούν τα προνόμια της Ελλάδας ως HUB για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο (αεροδρόμιο Αθηνών, Λιμάνι Πειραιά, Logistics κλπ.). Παράλληλα μεγάλες διεθνείς εταιρείες θα παρουσιάσουν τα δικά τους Success Stories αφού ήδη έχουν την Ελλάδα ως κέντρο των δραστηριοτήτων τους για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων (ZTE, COSCO, HUAWEI, BANK OF CHINA κλπ). Τέλος ειδικοί θα παρουσιάσουν τα κίνητρα που παρέχονται για τους ξένους επενδυτές, τι πρέπει να προσέχουν για να επενδύσουν στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες στον τομέα της Καινοτομίας στην χώρα μας.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η BELT AND ROAD ASSOCIATES. Οικοδεσπότες είναι η BANK OF CHINA (LUXEMBURG) Athens office και η CASME CHINA ASSOCIATION FOR SMALL AND MEDIUM ENTERPRISES. Το φόρουμ διεξάγεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Δήμου Αθηναίων και του κορυφαίου Κινεζικού Επιμελητηρίου στην Ευρώπη, του CHINA CHAMBER OF COMMERCE TO THE EU (CCCEU).
Ο Γιώργος Φλωράς, managing partner της BELT AND ROAD ASSOCIATES δήλωσε σχετικά: «Την 2η φορά διεξαγωγής του BELT AND ROAD INVEST IN GREECE 2021 FORUM διαπιστώνουμε ένα τεράστιο ενδιαφέρον συμμετοχής από εταιρείες και επενδυτικά funds του εξωτερικού και ειδικά από την Κίνα. Η μεθοδική δουλειά των τελευταίων ετών από όλους τους αρμόδιους παράγοντες, τα οικονομικά αποτελέσματα της Ελλάδας, οι προοπτικές που ανοίγονται με τα, περίπου, 100 δις ευρώ που θα εισρεύσουν στην χώρα τα επόμενα χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ιδιωτικά κεφάλαια, το επενδυτικό πνεύμα της Κυβέρνησης και άλλα πολλά έχουν αναδείξει την Ελλάδα ως έναν περιζήτητο επενδυτικό προορισμό για τους διεθνείς επενδυτές. Ειδικά η προοπτική η Ελλάδα να αποτελέσει τον Κόμβο για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο των δραστηριοτήτων μιας ξένης εταιρείας ή ενός επενδυτικού fund αναδεικνύεται όσο ποτέ άλλοτε, λαμβάνοντας υπόψη και την πολιτική και οικονομική αστάθεια σε πολλές άλλες χώρες της περιοχής».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ