Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19ΦΣΑ: Στοπ στα self test από τη 19η Ιουνίου

ΦΣΑ: Στοπ στα self test από τη 19η Ιουνίου

Τη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self tests αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) για τα μέλη του από την 19η Ιουνίου χωρίς περαιτέρω παράταση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 16.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνης και των εκπροσώπων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, γεγονός που σημαίνει ότι η συζήτηση δεν θα ξεκινήσει με τους καλύτερους… οιωνούς.

Σε ανακοίνωσή του ο Φ.Σ.Α.  επισημαίνει πως «εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test, τα οποία η  καταδεικνύουν ότι «το 90% των θετικών self test είναι ψευδώς θετικά».

Επίσης, ο Φ.Σ.Α.  εκφράζει την αντίθεσή του στην «πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στηρίζονταν εξ ολοκλήρου στην ατομική ευθύνη των πολιτών». Μάλιστα, ο σύλλογος  της καταλογίζει «αποτυχημένη επιδημιολογική επιτήρηση» και επικρίνει το  «αντάλλαγμα» που προσφέρει να δει με θετικό μάτι τα χρόνια θεσμικά προβλήματα των φαρμακοποιών, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. «Πυρά» εξαπολύει ο Φ.Σ.Α. για το γεγονός ότι «την ίδια ώρα που το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το clawback των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία».

Επίσης ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ισχυρίζεται ότι η κυβερνητική στρατηγική έναντι των φαρμακοποιών δεν επικροτεί την προσπάθεια και δεν αναγνωρίζει την ταλαιπωρία των φαρμακείων,  αλλά επιπλέον « τους βάζουν και καινούργιο χαράτσι». Κατόπιν αυτών, ο Φ.Σ.Α.  δηλώνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να διαθέτει τα self tests.