Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΦουρλάς: Η Τουρκία δεν έχει θέση στο Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα

Φουρλάς: Η Τουρκία δεν έχει θέση στο Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα

Η Τουρκία του Ερντογάν δεν έχει καμία σχέση με το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ανέφερε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, σε παρέμβαση του από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση της Έκθεσης Προόδου της Τουρκίας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Φουρλάς χαρακτήρισε υποκριτικό να μιλάμε για μια Έκθεση, στην οποία συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση οι λέξεις Τουρκία και πρόοδος. 

«Έστω λοιπόν κι αν έχουν κάποιοι κλειστά τα αυτιά τους, εμείς οφείλουμε να στεκόμαστε εδώ ενώπιον σας και να σας θυμίζουμε κάποιες πικρές πραγματικότητες. Το χρωστάμε στα εκατομμύρια των θυμάτων του τουρκικού επεκτατισμού, στους Έλληνες, Ποντίους, Αρμενίους και Κούρδους. Το χρωστάω στους νεκρούς και τους πρόσφυγες της πατρίδας μου της Κύπρου».

Για να προσθέσει ο κ. Φουρλάς ότι όλοι αυτοί μας κοιτούν στα μάτια και διατυπώνουν το ερώτημα «για πόσο ακόμα θα υποκρινόμαστε ότι η Τουρκία έχει θέση δίπλα σε δημοκρατικές ευρωπαϊκές κοινωνίες; Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε τον σφαγέα Ευρωπαίων πολιτών να απαιτεί, να απειλεί να επωφελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να λογοδοτεί για τα εγκλήματά του;»

Για να απευθυνθεί προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης Oliver Varhelyi ζητώντας του εάν έχει απάντηση στο ερώτημα, συμφέροντα ή αξίες. «Αν υπήρχε απάντηση κι αν υπηρετούσαμε αξίες και όχι συμφέροντα δεν θα συζητούσαμε καν σήμερα περί έκθεσης προόδου για την Τουρκία», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Φουρλάς.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ