Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΦλορεντίνο Πέρεθ: Η ESL θα «σώσει» το ποδόσφαιρο- Οι λόγοι σύστασης της...

Φλορεντίνο Πέρεθ: Η ESL θα «σώσει» το ποδόσφαιρο- Οι λόγοι σύστασης της λίγκας

«Οι μεγάλοι σύλλογοι στην Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία πρέπει να δώσουν λύση σε μια άσχημη κατάσταση που βιώνει το ποδόσφαιρο. Έχουμε χάσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι είχαμε μπάτζετ 800 εκατομμυρίων και έσοδα 700 εκατ. και φέτος με 900 εκατ. προϋπολογισμό θα δούμε αν θα βγάλουμε πάνω από 600. Σε δύο σεζόν 400 εκατ. λιγότερα, μόνο η Ρεάλ».

Αυτό δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «El Chiringuito», ο πρόεδρος της European Super League, Φλορεντίνο Πέρεθ, με αφορμή την ανακοίνωση της ίδρυσης της λίγκας και του «σεισμού» που έχει προκαλέσει η κίνηση των 12 ομάδων.

Όπως τόνισε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο λόγος της δημιουργίας της European Super League είναι για να «σωθεί» το ποδόσφαιρο, διότι η πανδημία και οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε δημιούργησαν πολλά προβλήματα στις ομάδες.

«Θέλουμε να κάνουμε το ίδιο με αυτό που συμβαίνει στο μπάσκετ και την Euroleague. Με την UEFA βρισκόμαστε σε συζητήσεις τα τελευταία 2-3 χρόνια, η πανδημία μάς οδήγησε σε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Αν φτάσουμε σε συμφωνία με την UEFA, θέλουμε να ξεκινήσουμε από τον Αύγουστο, διαφορετικά θα περιμένουμε έναν χρόνο”, ανέφερε ο Πέρεθ, προσθέτοντας πως «το ελκυστικό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι οι αγώνες μεταξύ μεγάλων συλλόγων. Έτσι η αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αυξάνεται και δημιουργούνται περισσότερα έσοδα. Δεν είναι μόνο οι πλούσιοι που θέλουν τη ESL. Το κάνουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο γιατί είναι σε μια κρίσιμη στιγμή».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ