Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Φαρμακεία: Το ωράριο για την προμήθεια των self test κατά τη διάρκεια...

Φαρμακεία: Το ωράριο για την προμήθεια των self test κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα

Μέχρι το Μεγάλο Σάββατο στις 8 το βράδυ θα μπορούν να προμηθευτούν οι δικαιούχοι από τα φαρμακεία τα self-tests, καθώς στο εξής ορίζεται ωράριο λειτουργίας και στην πλατφόρμα διάθεσης τους.

Το ωράριο θα τεθεί σε εφαρμογή από αυτό το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα το Μεγάλο Σάββατο. Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρές, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι η πλατφόρμα θα «κλειδώσει» στις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και θα ανοίξει ξανά στις 8 το πρωί της Τετάρτης του Πάσχα.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αποσαφήνισε πως έως το προσεχές Σάββατο οι  δικαιούχοι ατομικών τεστ μπορούν να λάβουν δύο, ώστε να έχουν ένα και για την επόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η διάθεση των δωρεάν self test θα αρχίσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα στις 6 Μαΐου.

Με το νέο μέτρο η πλατφόρμα προβλέπεται να μη λειτουργεί τις νυχτερινές ώρες, καθώς και τα Σαββατοκύριακα καθώς πολλοί σπεύδουν να προμηθευτούν self test από τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Δαγρές η διάθεση των ατομικών τεστ από τα φαρμακεία έχει προκαλέσει μεγάλο φόρτο εργασίας, προκαλώντας οριακές καταστάσεις και δυσχεραίνοντας τη λειτουργία των φαρμακείων.

Ο ίδιος έκανε έκκληση στους πολίτες να μην σπεύσουν μαζικά τελευταία στιγμή, το Μ. Σάββατο, να προμηθευτούν τα self test, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δίνεται σε όσους πηγαίνουν στα φαρμακεία για  να λάβουν φάρμακα και όχι self test.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ