Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΥπεγράφη η επιλέξιμη δαπάνη 30 εκατ. ευρώ για τη διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι με...

Υπεγράφη η επιλέξιμη δαπάνη 30 εκατ. ευρώ για τη διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής

Μετά από συστηματική δουλειά και με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη το έργο διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι με τη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μπαίνει στην τελική ευθεία διευθέτησης.
Χθες υπεγράφη η απόφαση πράξης ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 30.826.112,48 €.Μετά τη σχετική εξέλιξη το έργο βρίσκεται στην οικονομική επιτροπή και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανάθεσης σε ανάδοχο.  

Η διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι το οποίο, έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αφού πρόκειται για έργα, ασφαλούς διοχέτευσης της απορροής των υδάτων στη θάλασσα, επί της κοίτης του ρέματος σε μήκος 2.900m, από την Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου έως την εκβολή. Το ρέμα παρουσιάζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές κατά καιρούς, οπότε αποτελεί βασική κοινωνική προτεραιότητα η διασφάλιση της απορροής των υδάτων στη θάλασσα, έτσι ώστε να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή και να ελαχιστοποιούνται οι υλικές ζημιές. Επίσης σε μεγάλο μέρος του έχει εκφυλιστεί λόγω αστικών παρεμβάσεων με συνέπεια την άναρχη και συχνά καταστροφική διέλευση του νερού σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ