Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΤΧΣ: Η ΑΜΚ Πειραιώς ορόσημο για την πορεία του Ομίλου για μια...

ΤΧΣ: Η ΑΜΚ Πειραιώς ορόσημο για την πορεία του Ομίλου για μια ισχυρή κερδοφορία

Η επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. αποτελεί ορόσημο τόσο για την πορεία του Ομίλου Πειραιώς προς μία ισχυρή οργανική κερδοφορία, όσο και για την διατήρηση της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως σημειώνει το ΤΧΣ, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με όρους αγοράς.Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που του παρέχει ο Νόμος και με γνώμονα την αποστολή του στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος, συμμετείχε μαζί με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές υπό τους ίδιους όρους στην διεθνή προσφορά. Η σημαντική ζήτηση από υψηλής ποιότητας διεθνείς επενδυτές στο ανώτατο σημείο του εύρους της τιμής, αναδεικνύει την εμπιστοσύνη στο φιλόδοξο πλάνο της Τράπεζας για τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού της και στην ικανότητά της να προσελκύει σημαντικά νέα κεφάλαια.  Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνθηκε η προνομιακή κατανομή στους υφιστάμενους μετόχους που συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα.

Μέσω αυτής της συναλλαγής, ο Όμιλος Πειραιώς εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους για να υλοποιήσει το σχέδιο μετασχηματισμού του και τους φιλόδοξους αναπτυξιακούς στόχους του, επιστρατεύει τη στήριξη μιας ευρύτερης βάσης ιδιωτών μετόχων και επιτυγχάνει την ευρύτερη διασπορά και εμπορευσιμότητα της μετοχής της Εταιρείας. Επίσης, προωθούνται οι συνεχείς προσπάθειες της Διοίκησης για την εξυγίανση του ισολογισμού και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και κερδοφορίας  της Τράπεζας Πειραιώς. Το ΤΧΣ επιδιώκει και εργάζεται για την υποστήριξη της Τράπεζας σε αυτή την πορεία που συνδέεται άρρηκτα με τις προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας στη μετά-πανδημία εποχή.

Για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ σε αυτή τη φάση ήταν η Société Générale και οι νομικοί σύμβουλοι ήταν η διεθνής δικηγορική εταιρεία CliffordChance και για θέματα ελληνικού δικαίου η δικηγορική εταιρεία Κυριακίδης- Γεωργόπουλος (KG Law Firm).

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ