Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤσικαλάκης: Αφανείς καθημερινοί ήρωες οι Έλληνες ναυτικοί

Τσικαλάκης: Αφανείς καθημερινοί ήρωες οι Έλληνες ναυτικοί

«Αφανείς καθημερινούς ήρωες», οι οποίοι με το εισαγόμενο ναυτιλιακό συνάλλαγμα από την εργασία τους συνεχίζουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία, χαρακτήρισε τους ναυτικούς και τους πλοιάρχους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), Μανώλης Τσικαλάκης.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Πλοιάρχων, που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, ο κ. Τσικαλάκης είπε ότι υπάρχει συνεχής διάλογος με το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ επιδιώκονται λύσεις στα προβλήματα των ναυτικών και κατ’ επέκταση της ναυτιλίας.

Αναφερόμενος στους νέους και το ναυτικό επάγγελμα σημείωσε ότι η πολιτεία θα πρέπει να ακούσει τους προβληματισμούς των νέων, που με πίστη, αυθορμητισμό και διάθεση επέλεξαν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στο ναυτικό επάγγελμα.

«Περιμένουν από εμάς πολλά. Όπως να τους διασφαλίσουμε ότι θα κινούνται επαγγελματικά σε ασφαλές περιβάλλον», τόνισε ο κ. Τσικαλάκης, ενώ ζήτησε την επαναφορά των καταργημένων θέσεων των ναυτοδιδασκάλων, με καλύτερες σε σχέση με παλαιότερα μισθολογικές συνθήκες και τη δημιουργία των απαραίτητων κινήτρων για την προσέλκυση νέων καθηγητών. Επίσης, ζήτησε συμμετοχή και του πλοιάρχου στην ιεραρχία της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της υπερ – εκατοντάχρονης πλέον ιστορίας της ΠΕΠΕΝ, εξελέγη στο ΔΣ της Ένωσης η καθ’ όλα άξια σε προσωπικότητα, ήθος, επαγγελματισμό και αγωνιστικότητα πλοίαρχος Ελένη Παπαδοπούλου, στο πρόσωπο της οποίας τιμάται η Ελληνίδα πλοίαρχος και η Ελληνίδα ναυτικός.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε απονομή επαίνων στους πλοιάρχους που έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ