Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤσάβι: "Άδικοι οι επικριτές του Κατάρ"

Τσάβι: “Άδικοι οι επικριτές του Κατάρ”

Όταν υπάρχει δράση προφανώς υπάρχει και αντίδραση! Το ίδιο ισχύει και στη θεωρία κάθε συζήτησης, με λόγο και αντίλογο. Ο Τσάβι χαρακτήρισε την κριτική που δέχεται το Κατάρ για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου άδικη.

Ο Καταλανός γνωρίζει πολύ καλά το Κατάρ, καθώς είναι η χώρα όπου τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα και γι’ αυτό μπήκε στη διαδικασία να την υπερασπισθεί, για όσα της καταλογίζονται από διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έχουμε ήδη δει παίκτες εθνικών ομάδων να προβάλλουν την αντίδραση τους, όπως οι Αγγλοι γονατίζοντας στο έδαφος και οι Γερμανοί, βάζοντας το χέρι μπροστά στο στόμα για να καταγγείλουν τη λογοκρισία.

Τα σχόλια σε γενικές γραμμές είναι θετικά. Κάτι που για τον Τσάβι, που τελείωσε την καριέρα του ως παίκτης στην Αλ-Σαντ, πριν αρχίσει την προπονητική, έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Marca, ο Τσάβι, επεσήμανε: “Πιστεύω ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αφήσει μια πολύ ισχυρή κληρονομιά για την χώρα και την περιοχή. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό που η αραβική κουλτούρα γίνεται γνωστή σε όλον τον κόσμο. Θεωρώ, πως υπάρχουν πολύ μεγάλα κλισέ και προκαταλήψεις, έχει γίνει πολλή κριτική στον αραβικό πολιτισμό. Οι άνθρωποι μπορούν να δουν τι είναι το Κατάρ, δεν είναι αυτό που λένε οι άδικοι επικριτές. Ο κόσμος θα κρατήσει πολύ καλές αναμνήσεις από την χώρα. Τα φαβορί, είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή, ενώ η Ισπανία είναι πολύ καλή και η Γαλλία είναι πολύ δυνατή. Θα δούμε, θα είναι ένα ενδιαφέρον τέλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι κρίμα, γιατί η εθνική Κατάρ δεν ήταν στα συνηθισμένα της επίπεδα”.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ