Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKS"Τρελό" παγκόσμιο κύπελλο, αλλά με φαβορί!

“Τρελό” παγκόσμιο κύπελλο, αλλά με φαβορί!

Σε ένα παγκόσμιο κύπελλο το οποίο μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τρελό, λόγω αποτελεσμάτων που μοιάζουν απίθανα, την ίδια ώρα ο δρόμος για συγκεκριμένα φαβορί φαίνεται να είναι από βατός μέχρι και δεδομένος. Τι εννοώ.

Μετά το σχηματισμό των ζευγαριών της φάσης των “16” και όπως συνεχίζονται οι διακλαδώσεις στο “δέντρο” των αναμετρήσεων έως τον τελικό, πάμε να δούμε τις πιθανές προκρίσεις.

Η Βραζιλία, εφόσον αποκλείσει τη Νότια Κορέα θα κοντραριστεί στον προημιτελικό με τον νικητή του Ιαπωνία-Κροατία. Εάν περάσει και αυτό το εμπόδιο, είναι τότε πιθανό να αναμετρηθεί, ένα βήμα πριν τον τελικό, με την Αργεντινή. Η παρέα του Μέσι για να φτάσει στην τετράδα θα πρέπει να έχει αποκλείσει την Αυστραλία και στη συνέχεια τον νικητή του Ολλανδία- ΗΠΑ. Μπορεί να γίνει.

Από την απέναντι πλευρά του “δέντρου”, η Γαλλία βρίσκει στους “16” την Πολωνία, στους “8” τον νικητή Αγγλία- Σενεγάλη και η Πορτογαλία ξεκινάει κόντρα στην Ελβετία και εφόσον προκριθεί θα αναμετρηθεί με την ομάδα που θα περάσει από το Ισπανία- Μαρόκο.

Που σημαίνει ότι για να φτάσει η Γαλλία έως τον τελικό θα πρέπει να αποκλείσει πιθανότατα και την Αγγλία και την Πορτογαλία.

Κι αν πριν από την έναρξη της διοργάνωσης υπήρχε η εντύπωση πως για συγκεκριμένα φαβορί ο δρόμος θα είναι βατός, ως ένα σημείο, η εξέλιξή της αποκαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι στα ντέρμπι αλλά έρχεται από τα αουτσάϊντερ.

Καταρχάς η εικόνα που έχει βγάλει το Μαρόκο δεν επιτρέπει στην Ισπανία να σκέπτεται ότι ο μεταξύ τους νοκ άουτ αγώνας έχει τις πιθανότητες με το μέρος της. Κι αυτό ντέρμπι θα είναι και μάλιστα ισορροπημένο έως το τέλος.

Η Σενεγάλη δεν θα παραδοθεί στους Άγγλους, που θα πρέπει να αναζητήσουν μία διαφορετική εκδοχή στην επιθετική τους δραστηριότητα. Πολύ περισσότερο όμως “καθαρό” μυαλό στις γρήγορες μεταβάσεις προς την άμυνά τους. Έτσι κι αλλιώς η ομάδα των “τριών λιονταριών” έχει… ειδικότητα στο να απογοητεύει τους φίλους της…

Η Αργεντινή κόντρα στις ΗΠΑ στα γράμματα είναι το φαβορί, στο γήπεδο ωστόσο η σκληράδα και η μαχητικότητα των αμερικανών θα φτάσει την πρόκριση να διεκδικείται στα όρια. Αυτός ο αγώνας μπορεί εύκολα να είναι εκείνος στον οποίο τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων θα “εξαφανίσουν” τον Μέσι.

Για την Ιαπωνία ό,τι και να πει κανείς θα είναι λίγο, καθώς βρίσκει κάθε φορά τον τρόπο να αιφνιδιάζει. Πριν τη διοργάνωση κανείς δεν θα σκεφτόταν ότι σε νοκ άουτ αναμέτρηση με την Κροατία θα είχε τις περισσότερες πιθανότητες. Μετά τους τρεις πρώτους αγώνες ωστόσο οι ευρωπαίοι μοιάζουν να παίζουν σε ριπλέϊ, μπροστά στην ταχύτητα των ιαπώνων…

Για τη Βραζιλία με τη Νότια Κορέα αρνούμαι να μπω στην κουβέντα. Εάν το δούμε και αυτό τότε να σκίσουμε τα διπλώματά μας…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ