Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤραγωδία στα Τέμπη: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Τραγωδία στα Τέμπη: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Στις 10 το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανοίξει – για πρώτη φορά – τα χαρτιά του ο τέως υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Για ακρόαση έχουν κληθεί και οι δύο πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Χρήστος Σπίρτζης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει και αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Σύμφωνα με όσα έχουν προηγηθεί η κόντρα μεταξύ ΝΔ και αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικεντρωθεί σε δύο βασικά θέματα. Την πορεία υλοποίησης της σύμβασης 717 και τα ακριβή ποσοστά που εκτελέσθηκαν και παραδόθηκαν το 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και τις υποχρεωτικές δικλείδες ασφαλείας που διαθέσει ο σιδηροδρομικός σταθμός της Λάρισας τις οποίες παραβίασε όπως όλα δείχνουν ο μοιραίος σταθμάρχης το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν 19 βουλευτές και έχουν τη σημασία τους κάποιες αλλαγές στη σύνθεση των μελών της. Με απόφαση της ΚΟ ΝΔ αντικαταστάθηκε ο Κώστας Τζαβάρας από τον Δημήτρη Καιρίδη, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δε θα συμμετέχουν ο Παύλος Πολάκης, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Σπύρος Λάππας. Στη θέση τους θα πάνε οι Γιάννης Ραγκούσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Διαφάνειας, και οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης, υπεύθυνοι του τομέα Μεταφορών και ομάδα κρούσης του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση των Τεμπών.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ