Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΤρίτο capesize bulk carrier για τον Όμιλο Βαφειά

Τρίτο capesize bulk carrier για τον Όμιλο Βαφειά

Συνεχίζει να ενισχύει τον στόλο του ο Όμιλος Βαφειά, αφού φέρεται να προχώρησε στην απόκτηση ενός ακόμα capesize. Μάλιστα πρόκειται για το τρίτο capesize που αποκτά ο Όμιλος μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η Brave Maritime, συμφερόντων οικογένειας Βαφειά, πρόσθεσε στον στόλο της το χωρητικότητας 182,000 dwt και με έτος κατασκευής το 2010, bulk carrier “Aquataine”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το κόστος απόκτησης του εν λόγω πλοίου από την GoodBulk, ανήλθε γύρω στα 24 εκατ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες εβδομάδες προχώρησε στην απόκτηση του “Aquafortune” κατασκευής 2011 και χωρητικότητας 174.000 dwt . Το πλοίο που κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο της Ιαπωνίας Ναμούρα κόστισε 27,3 εκατ. δολάρια. Το πλοίο έχει μετονομαστεί σε “Cape Aria”.

Παράλληλα, ο Όμιλος πρόσθεσε και ένα πλοίο από την H-Line Shipping της Νότιας Κορέας, χωρητικότητας 179.000 dwt, κατασκευής Hyundai Samho για περίπου 25 εκατ.δολάρια. Αυτό το πλοίο κατασκευής 2010 μετονομάστηκε σε “Cape of Good Hope”.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ