Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΤράπεζα Πειραιώς: Αύξηση κεφαλαίου 1,38 δισ. ευρώ - Πως διαμορφώνονται οι όροι...

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση κεφαλαίου 1,38 δισ. ευρώ – Πως διαμορφώνονται οι όροι διάθεσης

Την απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 1,38 δισ. ευρώ έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς Financial την Παρασκευή το απόγευμα. Ειδικότερα, η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 1,2 δισεκατομμυρίων νέων μετοχών οι οποίες θα διατεθούν σε Έλληνες και ξένους επενδυτές σε εύρος τιμής από 1 έως 1,15 ευρώ. Το 85% θα αφορά το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένου και του ΤΧΣ και το 15% στο εσωτερικό.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών αντιστοιχεί σε τιμή προς λογιστική αξία από 0,26 (για τιμή στο 1 ευρώ) έως 0,29 (για τιμή 1,15 ευρώ) επίπεδο που καθιστά την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς ιδιαίτερα ελκυστική.

Η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να φτάσει τα 1,38 δισ. ευρώ στην περίπτωση που η τιμή διαμορφωθεί στη μέγιστη τιμή του εύρους ενώ το 85% των μετοχών θα διατεθούν σε ξένους επενδυτές μέσω της Διεθνούς Προσφοράς και το υπόλοιπο 15% σε εγχώριους επενδυτές μέσω της Ελληνικής Προσφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα ξεκινήσει η επανδιαπραγμάτευση των μετοχών της τράπεζας μετά το reverse split ενώ τόσο η δημόσια προσφορά (Ελλάδα) όσο και το book building (εξωτερικό) θα ξεκινήσουν την επόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 23 Απριλίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, η Διεθνής Προσφορά, δεδομένου του ισχυρού ενδιαφέροντος που έχει ήδη εκδηλωθεί, μπορεί να κλείσει σε διάστημα λίγων ωρών, και είναι βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί εντός ημέρας.

Αντίθετα, η Ελληνική Προσφορά θα μείνει ανοιχτή 2 – 3 ημέρες, προκειμένου οι εγχώριοι επενδυτές να μπορέσουν με άνεση να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου. Η τιμή διάθεσης των μετοχών στην Ελληνική Προσφορά θα είναι η ίδια με αυτή που θα διαμορφωθεί από τη Διεθνή Προσφορά.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ