Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤο 4οTRIMORE SwimRun Hydra ανέβηκε επίπεδο και χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη όσων...

Το 4οTRIMORE SwimRun Hydra ανέβηκε επίπεδο και χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη όσων τόλμησαν!

Το 4th TRIMORE SwimRun Hydra, το πρώτο και μοναδικό SwimRun που πραγματοποιείται στη χώρα μας, φιλοξενήθηκε στον μοναδικής φυσικής ομορφιάς χώρο της γραφικής Ύδρας, στις 25-27 Νοεμβρίου και χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη των ελλήνων και ξένων αθλητών που έλαβαν μέρος.


Το SwimRun Hydra διοργανώθηκε από την TRIMORE Sport Events για τέταρτη χρονιά, όπως πάντα σε συνεργασία με το Δήμο Ύδρας (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας), την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και τον Yδραϊκό Ναυτικό Όμιλο.

Το ιδιαίτερο σπορ του SwimRun Hydra βρίσκει ιδανικό τερέν διεξαγωγής στην πανέμορφη Ύδρα, που προσφέρει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, για την πιο συναρπαστική εμπειρία κολύμβησης και τρεξίματος. Για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, για τους δυνατούς αθλητές που επιθυμούν να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία και για τους υπεραθλητές της μεγάλης απόστασης, που έχουν στόχο να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.


Εφέτος το SwimRun Hydra καθιέρωσε νέες, μικρότερες αποστάσεις κολύμβησης και περισσότερες εναλλαγές σε όλες τις αποστάσεις, δίνοντας ιδιαίτερη δυναμική στην εμπειρία. Συγκεκριμένα, οι διαδρομές που κλήθηκαν να διανύσουν οι αθλητές, ήταν οι εξής:

Initiation distance SwimRun 12,8k (4 σκέλη τρεξίματος συνολικής απόστασης 10,8 χλμ, 84,4% | 3 κολυμβητικά σκέλη συνολικής απόστασης 2 χλμ, 15,6%)

Core distance SwimRun 24,1k (6 σκέλη τρεξίματος συνολικής απόστασης 19,4 χλμ, 80,4% | 5 κολυμβητικά σκέλη συνολικής απόστασης 4,7 χλμ, 19,6%)

– Advanced distance SwimRun 40,1k (7 σκέλη τρεξίματος συνολικής απόστασης 34,5 χλμ (85%) | 6 κολυμβητικά σκέλη συνολικής απόστασης 5,6 χλμ (15%).

Οι αθλητές που διακρίθηκαν ήταν οι ακόλουθοι: 

Advanced Distance 40,1k – Overall

1η θέση: Alexis Kardes & Poullain Matthieu

2η θέση: Nicolas Remires & Alexis Charrier

3η θέση: Bartos Pastula & Tom Jenkinson

Advanced Distance 40,1k – Άνδρες

1η θέση: Nicolas Remires & Alexis Charrier

2η θέση: Bartos Pastula & Tom Jenkinson

3η θέση: Alexis Majnoni & Nicolas Martin

Advanced Distance 40,1k – Μεικτή ομάδα

Malin Hamnered & Robert Jacobsson

Core Distance 24,1k – Overall

1η θέση: Simone Mierau & Mirja Mierau                 

2η θέση: Martin Stien & Guro Grimnes   

3η θέση: Annette Sjöström & Karin Diamant        

Core Distance 24,1k – Άνδρες

1η θέση: Γιάγκος Τιμοθέου & Μανώλης Παΐρης

2η θέση: Αριστοτέλης Τσαγκάρης & Θεοφάνης Κόλλιας

Core Distance 24,1k – Μεικτή ομάδα

1η θέση: Martin Stien & Guro Grimnes

2η θέση: Γρηγόριος Τσαγκογεώργας & Ελένη Φραγγελάκη

Initiation Distance 12,8k – Overall

1η θέση: Tarik Derrough & Φραγκίσκος Ζουριδάκης

2η θέση: Αθανάσιος Πάφος & Μάρκος-Δημήτρης Πάφος

3η θέση: Γιώργος Παπαγεωργίου & Γιώργος Κόρομι

Initiation Distance 12,8k – Άνδρες

1η θέση: Tarik Derrough & Φραγκίσκος Ζουριδάκης

2η θέση: Γιώργος Παπαγεωργίου & Γιώργος Κόρομι

3η θέση: Δημήτριος Σακελλάριος & Αναστάσιος Ρούτουλας

Initiation Distance 12,8k – Γυναίκες

1η θέση: Νικολέτα Αγγελέτου & Χριστίνα Γονίδη

2η θέση: Λίζα Παπαντωνίου & Σοφία Μαλτέζου

Initiation Distance 12,8k – Μεικτή ομάδα 

1η θέση: Γιώργος Καραγιάννης & Λιάνα Χασιώτη

2η θέση: Στέφανος Μιχάλης & Stephanie Pissis

3η θέση: Γεώργιος Βεργενάκης & Γεωργία Δρόσου

Τα slots της AquaticRunner για το 2023 δόθηκαν στα ζευγάρια: Alexis Kardes & Poullain Matthieu, Simone Mierau & Mirja Mierau, Malin Hamnered & Robert Jacobsson.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο ζευγάρι των Νίκου Σιδηρόπουλου και Κώστα Κεχαγιόγλου, που τερμάτισαν στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από 10 ώρες αγώνα, διανύοντας 35χλμ. trail run και 6χλμ. κολύμβησης Open Water, με το τελευταίο χιλιόμετρο στη θάλασσα να γίνεται αφού πλέον είχε νυχτώσει! Με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυξημένα, κάθε ζευγάρι μπορούσε να ακολουθεί το ρυθμό του, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας κυρίως, προκειμένου να βιώσει μια μοναδική, ανεξίτηλη, δύσκολη αλλά ασφαλή περιπέτεια στα μέτρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές προστατεύουν το περιβάλλον, αφού επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες τροφοδοσίας στον τερματισμό, σε μια προσπάθεια να σεβαστούμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί, ενώ οι μοναδικοί εθελοντές της διοργάνωσης φρόντισαν επιμελώς την καθαριότητα και των απόμακρων παραλιών, στις οποίες ανέλαβαν ρόλο.  

Ακολουθώντας πάντα τη φιλοσοφία του TRIMORE Multisports TOUR, πέρα από το αθλητικό κομμάτι, το διήμερο περιελάβανε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια ή την παρέα, όπως σκυταλοδρομία τρεξίματος και παιχνίδια Playmobil για παιδιά, νυχτερινό περπάτημα 5χλμ. στα μονοπάτια της Ύδρας, με την ευγενική και πολύτιμη αρωγή του Hydra’s Trail, ποδηλατική βραδυπορία, σκυταλοδρομίες παιδιών αλλά και ενηλίκων, κ.α.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, στο χαιρετισμό του, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για αθλητικές δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου. Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια. Ο ΕΟΤ στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις, από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα ως μια χώρα με πολλά πρόσωπα, που προσφέρει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Μια χώρα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί όλες τις εποχές του χρόνου. Η επιτυχημένη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως το TRIMORE SwimRun στην Ύδρα, δείχνει στους ταξιδιώτες ένα άλλο πρόσωπο του πασίγνωστου νησιού».

Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, κατά την τελετή απονομών, δήλωσε: «Σας καλωσορίζουμε για μια ακόμη φορά στο νησί μας. Ο Δήμος μας έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση, τη θεωρεί πλέον θεσμό, την ενισχύει και την προβάλει. Το νησί μας φημίζεται όχι μόνο για την ιστορία του, αλλά και για τα πολιτιστικά δρώμενα, ενώ κερδίζουμε σταδιακά το στοίχημα να γνωρίσουν οι επισκέπτες την πανέμορφη φύση του, που είναι σχεδόν ανεξερεύνητη. Ήδη έχουμε πιστοποιήσει τα μονοπάτια, τα οποία σας καλούμε να γνωρίσετε και προωθούμε τον περιβαλλοντικό τουρισμό. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και σας περιμένουμε όλους εδώ και του χρόνου!».  


Ο Nicolas Remires, αθλητής του SwimRun με διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες, ιδρυτής και προπονητής της Envol Swimrun στη Στοκχόλμη, παρών και φέτος στο SwimRun Hydra, ανέφερε: «Φέτος κάναμε την μαραθώνια απόσταση και είχαμε την ευκαιρία να δούμε όλο το νησί, που είναι υπέροχο. Η τοποθεσία είναι φανταστική και μοναδική για αγώνα swimrun, τα μονοπάτια ιδανικά για τρέξιμο, για κάθε επίπεδο αθλητή και το νερό είναι ζεστό για Νοέμβριο, όλα είναι τέλεια για το swimrun. Είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουμε του χρόνου!» (Δείτε εδώ τις δηλώσεις).

Ο Andreas Sachs, ιδρυτής του My SwimRun Championships, ο οποίος παραβρέθηκε στην Ύδρα και είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά τον αγώνα και όλη τη διοργάνωση, δήλωσε: «Το SwimRun Hydra αποτελεί την ιδανική επιλογή για να φιλοξενήσει τον τελικό του My SwimRun Championships, καθώς προσφέρει την εμπειρία της περιπέτειας για κάθε επίπεδο αθλητή, μοναδική ατμόσφαιρα, συγκεντρώνει τη διεθνή κοινότητα του SwimRun και έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς SwimRun στον κόσμο».     


Ο Race Director της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής του TRIMORE Multisport TOUR, με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, σημείωσε: «Ήρθε η ώρα το SwimRun Hydra να γίνει ένας από τους καλλίτερους και πιο επιθυμητούς αγώνες SwimRun του κόσμου. Επιπροσθέτως των δύο αποστάσεων μύησης (Initiation 12,8k) και μεσαίας (Core 24,1k), οι οποίες ήδη εφαρμόζονται από το 2019, φέτος τολμήσαμε την απόσταση για προχωρημένους (Advanced 40,1k), με σκοπό να ενταχθεί η Ύδρα στους προορισμούς των ιδιαίτερα απαιτητικών SwimRunners του κόσμου, προσφέροντας μάλιστα κάτι το ξεχωριστό, το διαφορετικό, το ανεπανάληπτο. Φιλοξενώντας φέτος μερικούς αθλητές από τα βάθρα του ÖTILLÖ, είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μέσα από τη δική τους οπτική, τις ξεχωριστές στον κόσμο ομορφιές του νησιού, την απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων και απαιτήσεων της διαδρομής που έχει επιλεγεί και τη μαγεία του να συναρπάζεις αθλητές που έχουν πραγματοποιήσει SwimRun σχεδόν σε όλες τις πίστες του κόσμου. Κρατάμε παρακαταθήκη αυτό, σημειώνουμε με ιδιαίτερο σεβασμό και προσήλωση όλα εκείνα που μπορούμε να κάνουμε καλλίτερα και υποσχόμαστε το 2023, στην 5η εκδοχή του SwimRunHydra, να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο απουσίας, τόσο στους Έλληνες δυνατούς και μη αθλητές (δίνοντάς τους τις κατάλληλες επιλογές απόστασης/επιπέδου δυσκολίας), αλλά και στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου SwimRun. Είμαστε παθιασμένοι και προσηλωμένοι σε αυτό που αγαπάμε, έχουμε όρεξη και διάθεση να κοιτάζουμε συνεχώς μπροστά με αυταπάρνηση και αυστηρότητα στα λάθη και τις αστοχίες μας και υποσχόμαστε να εντάξουμε τη διοργάνωση στις πιο δυνατές αθλητικές εμπειρίες του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμερίζονται το όραμά μας και τις αγωνίες μας, Δήμο και Περιφέρεια, ΕΟΤ και στρατηγικούς συνεργάτες μας, ELVALColour και ETEM, την TURBO, την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, τη ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών αποστολών Αιγάλεω, τις Αρχές, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας και τους Οργανισμούς, καθώς και όλους τους χορηγούς, αρωγούς, υποστηρικτές μας, δίχως τους οποίους αυτά θα ήταν απλά όνειρα».

Το SwimRunHydra, αποτελεί από φέτος μέρος του World Tour του SwimRunChampionship, δίνοντας στους αθλητές qualification ανάλογο βάσει της συμμετοχής τους σε όλους τους αγώνες στον κόσμο, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το AquaticRunner (τον πρωτοπόρο του Individual SwimRun από την Ιταλία), δίνει πρόκριση σε ζευγάρια νικητών να λάβουν μέρος ατομικά στον αγώνα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ