Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Το σχέδιο για την αύξηση των εμβολιασμών- Τα κίνητρα και ο στόχος...

Το σχέδιο για την αύξηση των εμβολιασμών- Τα κίνητρα και ο στόχος του 80%

Εντείνονται οι προσπάθειες από το υπουργείο Υγείας, για την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών στη χώρα. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει την εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας σήμερα, όπου παρατηρείται… μετακίνηση των κρουσμάτων από τους νέους 15-25 ετών σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας. Ως εκ τούτου, υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων σε ενήλικες ηλικίες 40-60 ετών.

Για αυτό το λόγο, χθες ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσίασε το σχέδιο για εμβολιασμούς σε ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία, και κατ΄οίκον και ειδικότερα τα κίνητρα στους επαγγελματίες υγείας και συγκεκριμένα στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να τονωθεί περισσότερο το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, θα δοθούν νέα οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς προκειμένου να ενισχυθεί η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού. Συγκεκριμένα:

1. Φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε πολίτες με αμοιβή 10 ευρώ το ραντεβού.

2. Παράλληλα αυξάνεται στα 20 ευρώ, από 3 ευρώ, η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό που θα πραγματοποιούν σε πολίτες στο ιατρείο τους.

3. Όσον αφορά τον κατ΄οικον εμβολιασμό αυξάνεται από 20 ευρώ στα 50 ευρώ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό κατάκοιτων συμπολιτών μας στα σπίτια τους.

Οι παραπάνω ανακοινώσεις του Υπουργού δείχνουν τα άμεσα αντανακλαστικά του υπουργείου Υγείας στις προειδοποιήσεις των ειδικών που επισημαίνουν ότι μέσα στον Αύγουστο πρέπει να πετύχουμε το 80% της εμβολιαστικής μας κάλυψης του πληθυσμού και να μην περιμένουμε τον Σεπτέμβριο.

Δυο τεστ την εβδομάδα σε έξι επιβαρυμένες περιοχές για μη εμβολισμένους

Παράλληλα, την απόφαση όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως, και συγκεκριμένα ένα self test και ένα rapid test, σε όλη την επικράτεια, ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και των οποίων την παράταση ή όχι, όπως ανακοίνωσε, «θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ