Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο πρόβλημα δεν είναι η γραμματοσειρά κ. Υπουργέ

Το πρόβλημα δεν είναι η γραμματοσειρά κ. Υπουργέ

Πληροφορήθηκα ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε ότι: «Αυτό που θα διορθώσουμε, προς διευκόλυνση των καταναλωτών, είναι τα καρτελάκια στα σούπερ μάρκετ, στα οποία θα αναγράφεται με την ίδια γραμματοσειρά η τιμή του προϊόντος και η τιμή ανά κιλό ή μονάδας όγκου».

Θα είμαι ο τελευταίος που θα διαφωνήσει ότι οι προθέσεις του Υπουργού είναι καλοπροαίρετες. Αλλά πραγματικά πιστεύει ότι το πρόβλημα στα σούπερ μάρκετ είναι η …γραμματοσειρά; Θέλω να πιστεύω ότι όπως κάθε λογικός άνθρωπος που έχει επαφή με την πραγματικότητα, δεν πιστεύει ότι το πρόβλημα στην αγορά και στην κοινωνία είναι θέμα μεγέθους γραμμάτων, αλλά θέμα ουσίας.

Και η αλήθεια είναι ότι κάποιοι έχουν στήσει πάρτυ ακρίβειας στα ράφια και η κυβέρνηση παρά τις προσπάθειες που κάνει δεν το έχει αντιμετωπίσει. Μπορεί η ακρίβεια να είναι σε ένα μεγάλο της βαθμό εισαγομένη, αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι. Το καλάθι του νοικοκυριού μπορεί να βοήθησε αλλά σίγουρα δεν έλυσε το πρόβλημα. Μακάρι να ισχύει αυτό που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης εσχάτως ότι δηλαδή ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχει αποκλιμάκωση στις τιμές, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δυστυχώς δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Διότι τα χειρότερα, χειροτερεύουν καθημερινά. Και εάν η κυβέρνηση δεν κάνει σαρωτικούς ελέγχους, τότε τα ράφια θα συνεχίζουν να βάζουν φωτιά στα εκλογικά σχέδια του πρωθυπουργού και της ΝΔ.

Για αυτό και προτείνουμε στην κυβέρνηση αντί να φιάχνει “ειδικό σώμα” για τα Πανεπιστήμια, να προσλάβει μερικούς εκατοντάδες αποφοίτους οικονομικών σχολών και να ξεκινήσει ελέγχους στην αγορά. Μόνο με το…φόβο θα μπει ένα φρένο σε όσους τζογάρουν πάνω σε ένα πραγματικό γεγονός και αποκομίζουν εκατομμύρια.

Δυστυχώς η ελεύθερη αγορά έχει μετατραπεί σε ασύδοτη αγορά. Οχι γιατί η κυβέρνηση δεν έχει θεσπίσει πλαίσιο, αλλά γιατί κάποιοι προκλητικά εξακολουθούν να το αγνοούν. Εάν πράγματι η κυβέρνηση θέλει να βάλει ένα stop σε αυτήν την ιστορία, που έχει φέρει πολλούς συμπολίτες μας στο κόκκινο πρέπει να ρίξει…ράμπο στα ταμεία και στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ.

Ετσι θα εφαρμοστεί η πολιτική της και όχι με…ευχολόγια και με την ελπίδα ότι πέρασε η εποχή του μαυραγοροριτισμού. Δυστυχώς πάντα στις περιόδους κρίσεις θα υπάρχουν εκείνοι που το κέρδος το κάνουν…υπερκέρδος. Μόνο που το κόστος το πληρώνουν οι πολίτες και οι κυβερνήσεις που δεν τους μαζεύουν.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ