Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤελικός- πρόκληση καριέρας για τον Τσιτσιπά!

Τελικός- πρόκληση καριέρας για τον Τσιτσιπά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετράει αντίστροφα για την αυριανή νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του. Τη μεγαλύτερη έως τώρα και μία εκ των σημαντικότερων για τον ελληνικό αθλητισμό. Καθώς για πρώτη φορά δείχνει έτοιμος να καταφέρει μία τεράστια νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος δείχνει…ανίκητος!

Σε μία ακόμη αναμέτρηση λοιπόν κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του εφετινού Αυστραλιανού Open, ο έλληνας πρωταθλητής διεκδικεί τον πρώτο Grand Slam τίτλο του, αλλά και την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

O κορυφαίος έλληνας τενίστας επικράτησε 3-1 του ρώσου Χατσάνοφ στον ημιτελικό και πέρασε σε τελικό για δέκατη φορά οποιασδήποτε διοργάνωσης, για δεύτερη ωστόσο σε τουρνουά Grαnd Slam. Είχε αντιμετωπίσει ξανά τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε τελικό το 2021 στο Roland Garros, όπου παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε τότε 2-0 σετ, ηττήθηκε τελικά από το σέρβο 3-2.

Ο Τζόκοβιτς υπερτερεί θεαματικά στο head to head κόντρα στον Τσιτσιπά, καθώς στις 12 προηγούμενες συναντήσεις τους μετρά δέκα νίκες, οι εννιά εκ των οποίων διαδοχικές.

Ο σέρβος απέκλεισε στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Open τον αμερικανό Τόμι Πολ με 3-0 σετ, δίχως να συναντήσει αντίσταση. 

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ