Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤελικός κυπέλλου: "Δεν υπάρχει φαβορί" λένε Αλμέϊδα και Λουτσέσκου

Τελικός κυπέλλου: “Δεν υπάρχει φαβορί” λένε Αλμέϊδα και Λουτσέσκου

Ο τελικός του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για την αυριανή (24/05) διεξαγωγή του στο Πανθεσσαλικό στάδιο και είναι αλήθεια πως έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι σκέψεις των δύο προπονητών, πριν από την έναρξη της τελευταίας αναμέτρησης, που χαρίζει τίτλο.

Ο Ματίας Αλμέϊδα στάθηκε στους λόγους που η ΑΕΚ θα έχει υψηλό κίνητρο: “Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δώσαμε δύο μέρες ρεπό στους παίκτες. Και μετά από αυτές, αυτό που έχουμε ως στόχο είναι η κατάκτηση του κυπέλλου και εάν δεν κάνω λάθος στο σύνολο 100 χρόνων που συμπληρώνει του χρόνου, το έχει κατακτήσει δύο φορές. Έχουμε μιλήσει πολύ κάναμε δυνατές προπονήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τον αντίπαλο, αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε τον τελικό και να τον κερδίσουμε.

Δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, γι’ αυτό βρισκόμαστε και οι δύο ομάδες στον τελικό. Δεν θέλω να κοιτάω προς τα πίσω, τα παιχνίδια πρέπει να μπεις να τα παίξεις. Πάντα παίζουν έντεκα, η ομάδα που θα το κερδίσει θα είναι αυτή που θα έχει τη μεγαλύτερη επιθυμία“, είπε ο τεχνικός της Ένωσης και κατέληξε:

“Εγώ ποτέ δεν προγραμματίζω τι θα πω σε μια ομιλία. Περιμένω τη στιγμή και τους λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα από την καρδιά μου. Έτσι πιστεύω ότι είναι πιο πιστευτό από το να έχω προετοιμάσει έναν μονόλογο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βγούμε να παλέψουμε γι’ αυτό το κύπελλο. Ο πρώτος ότι η ΑΕΚ έχει πάρει δύο νταμπλ ενώ του χρόνου συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας. Υπάρχει δηλαδή ιστορικό κίνητρο. Και το δεύτερο ότι απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει χάσει τρεις τελικούς. Όλους όσοι είμαστε στην οικογένεια της ΑΕΚ μάς δίνει έξτρα κίνητρο για να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Ίσως αύριο μου βγει κάτι πιο ενδιαφέρον για τους πω”.

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου σε έναν τελικό δεν γίνεται να υπάρχουν φαβορί: “Έχουμε παίξει πολλές φορές, ξέρουμε ο ένας πώς παίζει ο άλλος. Είναι ένας τελικός και αυτό που μετρά περισσότερο είναι το μομέντουμ. Όταν φτάνεις εκεί να είσαι πνευματικά έτοιμος, συγκεντρωμένος και ψύχραιμος, έτοιμος να κερδίσεις.

Στα χαρτιά η ΑΕΚ είναι φαβορί για τον τελικό, αλλά δεν πιστεύω πως για όσους δουλεύουν στο ποδόσφαιρο αυτό έχει σημασία. Είναι ένας τελικός, όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα, έχουν το κίνητρο στο υψηλότερο επίπεδο και θα δούμε πώς θα διαχειριστεί κάθε ομάδα τις στιγμές μέσα στο ματς, την πίεση να κερδίσει, την πίεση από τον αντίπαλο, πώς θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες κλπ. Σε πολλά παιχνίδια δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό που μας έλειψε ήταν η σταθερότητα να το κάνουμε σε κάθε παιχνίδι”.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ