Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE: Η ώρα της στέψης για Μαν. Σίτι ή Ίντερ

ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE: Η ώρα της στέψης για Μαν. Σίτι ή Ίντερ

Μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι στην Κωνσταντινούπολη, φιλοδοξώντας να κατακτήσει τον απόλυτο στόχο ετών που έχει οριστεί από τη διοίκηση της ομάδας και είναι βεβαίως η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν αυτή έρθει, μάλιστα, θα συνδυαστεί και με το treble καθώς ήδη η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πάρει το πρωτάθλημα και το κύπελλο Αγγλίας. Αντίπαλός είναι η Ίντερ του Σιμόνε Ινζάγκι που θέλει τον πρώτο της τίτλο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2010 εκπροσωπώντας και γενικώς το ιταλικό ποδόσφαιρο που έχει υποστεί δύο ήττες στους ευρωπαϊκούς τελικούς Europa και Conference με Ρόμα και Φιορεντίνα. 

CHAMPIONS LEAGUE: Οι τελευταίοι τελικοί

Οι τέσσερις τελευταίοι τελικοί της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν όλοι στο No Goal και Under, έχοντας διακόψει ένα σερί 8 τελικών από το 2011 μέχρι το 2018 που ήταν στο Goal/Goal. Η Σίτι επανέρχεται στον τελικό μετά το 2021 όταν και είχε ηττηθεί τότε από την Τσέλσι με 1-0. Για να φτάσει μέχρι εδώ, απέκλεισε κατά σειρά Λειψία, Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ίντερ είχε θεωρητικά πιο βατούς αντιπάλους αφήνοντας έξω από τους «16» και μετά Πόρτο, Μπενφίκα και Μίλαν. Η Σίτι έχει τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης στο δυναμικό της καθώς ο Έρλινκ Χάλαντ έχει 12 τέρματα, ενώ και στις ασίστ ο Κέβιν Ντε Μπρόινε κυριαρχεί σε όλο το UCL με 7. Πέντε ασίστ έχει ο Φεντερίκο Ντι Μάρκο της Ίντερ που έχει ως πρώτο σκόρερ τον Εντίν Τζέκο με 4 τέρματα. 

Στο Pamestoixima.gr, υπάρχει πλήθος ειδικών αγορών για τους παίκτες μεταξύ άλλων για τα γκολ, τις κίτρινες κάρτες 

CHAMPIONS LEAGUE: Η παραγωγικότητα της Μάντσεστερ Σίτι 

Σε 60 φετινά παιχνίδια, η Μάντσεστερ Σίτι έχει σκοράρει 150 γκολ, δηλαδή 2.5 ανά αγώνα και αποτελεί την πιο παραγωγική ομάδα στην Ευρώπη. Κατά μέσο όρο σε όλες τις διοργανώσεις έχει κατοχή στο 63.7%. Η Ίντερ σε 56 παιχνίδια έχει 100 γκολ και μέση κατοχή στο 53.2% .

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ